google home kopen

Google Home kopen

Google Home kopen? Welke modellen zijn er en welke moet je hebben. Alles over de slimme speakers van Google Home, ofwel Google Nest.

Google Home wordt Google Nest

Alle slimme speakers van Google luisterden voorheen naar de naam Google Home. Vanaf september 2019 zal dit veranderen. De slimme speakers zullen naar de naam Google Nest gaan luisteren.

De nieuwe naamgeving van Google Nest speakers:

  • Google Nest Mini (voorheen Google Home Mini)
  • Google Nest (voorheen Google Home)
  • Google Nest Max (voorheen Google Home Max)

Meer informatie over de naam wijziging vind je hier.

Voorlopig zullen beide naamgevingen wellicht door elkaar gebruikt worden, dat komt omdat Google Home inmiddels al bij veel mensen bekend is.

Eerste Nederlandse slimme speaker

Google Home is de eerste Nederlandse slimme speaker. Deze slimme speaker is ontwikkeld door Google. Sinds 24 oktober 2018 is Google Home Mini officieel verkrijgbaar in Nederland.

Sinds begin 2019 is de grotere broer Google Home ook in Nederland beschikbaar. De grootste versie, Google Home Max, laat nog even op zich wachten.

In 2019 heeft Google de naamgeving van zijn slimme speakers veranderd. Voorheen heette alle slimme speakers Google Home. Vanaf september 2019 luisteren de slimme speakers naar de naam Google Nest.

Google Home modellen

Er zijn verschillende modellen van Google Home. Zo is er een mini model, standaard model en een groot model. Daarnaast wordt er binnenkort een nieuwe versie uitgebracht met een beeldscherm. Als je Google Home kopen wil, moet je ongeveer rekening houden met onderstaande prijzen:

*De Home Max is nog niet officieel uitgebracht in Nederland. Deze kan wel vanuit het buitenland besteld worden op bijvoorbeeld eGlobal Central.

Verschillen Google Home en Google Home Mini

Zoals de naam al doet vermoeden is de Google Home Mini kleiner dan de standaard Google Home. Bovendien ziet de mini er qua vormgeving ook anders uit. Ook is de geluidskwaliteit van de mini versie is minder goed.

Los van de vormgeving en de geluidskwaliteit kun je precies hetzelfde met beide apparaten.

google home modellen

De verschillen tussen de Google Home modellen zijn dus kort samen te vatten als:

  • Hoe groter, hoe beter de geluidskwaliteit
  • Vormgeving verschilt, maar alle modellen hebben zelfde functies
  • Prijsverschil

Google Home spreekt Nederlands

De Google Home apparaten maken gebruik van de Google Assistent. Sinds halverwege oktober 2018 spreekt Google Assistent ook Nederlands op de slimme speakers. Je kunt dus gewoon in het Nederlands vragen of Google Home je favoriete muziek kan afspelen.

Om je een indruk te geven van Google Home in het Nederlands, hebben we een korte video gemaakt. Daarin vragen we de slimme speaker om het ANP nieuws voor te lezen. Maar ook andere nieuwskanalen zoals NOS en Nu.nl zijn beschikbaar.

Dus zo leest Google Home het nieuws in het Nederlands voor:

We hebben veel meer video’s over de mogelijkheden van Google Home gemaakt.

Google Home kopen

Vergelijk hier de prijzen voor Google Home kopen. Zo weet je zeker dat je de juiste prijs betaald.

Google Home Mini kopen

Google Home kopen

Google Home Max kopen

Deze slimme speaker is niet officieel uitgebracht in Nederland. Maar je kunt hem wel kopen vanuit het buitenland. Het apparaat is dan gewoon bruikbaar in het Nederlands. Je kunt Google Home Max kopen bij bijvoorbeeld: