vergelijking sonos one harman kardon citation 100

Harman Kardon Citation 100 vs Sonos One, welke is beter?

Wij vergeleken de Harman Kardon Citation 100 vs Sonos One. Welke slimme speaker is beter? Bekijk de verschillen en lees ons oordeel.

Eerste indruk: design

De eerste indruk wordt natuurlijk bepaald door het design. De Harman Kardon Citation 100 geniet een zeer elegant design. De hoogwaardige afwerking doet denken aan Scandinavisch design.

Het design van Sonos One kenmerkt zich door eenvoud. Het ontwerp doet solide en stevig aan, misschien zelfs wat industrieel. Waar de Harman Kardon een toevoeging aan het interieur kan zijn, ziet de Sonos One er wel echt als een elektronisch product uit.

harman kardon citation 100 vs sonos one
Links de Harman Kardon Citation 100 vs. Sonos One aan de rechtzijde

Onze voorkeur wat betreft ontwerp gaat daarom naar de Harman Kardon Citation 100. Het design is een toevoeging aan ieder huishouden.

Vergelijking: Sonos One vs. Harman Kardon Citation 100

Allereerst zetten wij beide producten tegen over elkaar in een tabel. Zo kun je één op één de specificaties van beide producten met elkaar vergelijken.

Sonos One Citation 100
Gewicht 1,9 kg 2,7 kg
Formaat 12x12x16 cm 17x16x27 cm
Max. watt 40 Watt 50 Watt
AirPlay Ja Nee
Slimme Assistent Google Assistant én Alexa Google Assitant
App Sonos Google Home
Waterbestendig Spatwaterdicht Nee
Bluetooth Nee Ja
Wifi Ja Ja
Richtprijs €220 €250
Bekijk prijs bol.com bol.com
Vergelijkingstabel

Wat opvalt is dat de meeste specificaties gelijk zijn of dicht bij elkaar liggen. De verschillen lichten we hieronder toe.

Slimme assistenten

Een belangrijk verschil is dat je met Sonos One de keuze hebt over twee slimme assistenten (Alexa en Google Assistant).

Met Harman Kardon Citation 100 kun je alleen Google Assistant kiezen.

Gelukkig spreekt Google Assistant Nederlands. De slimme assistent Alexa spreekt momenteel nog geen Nederlands.

Waterbestendigheid

De Sonos One is spatwaterbestendig. Dat maakt hem goed voor gebruik in vochtige ruimtes. Zo kun je de Sonos One bijvoorbeeld in de badkamer neerzetten.

De Harman Kardon Citation 100 is niet spatwaterbestendig. Het veiligheidsrisico om dit product in de badkamer te gebruiken is dan groter.

Bluetooth

De Sonos One beschikt niet over bluetooth. Je verbind dit apparaat altijd via het wifi netwerk met je telefoon.

Harman Kardon Citation 100 beschikt wel over bluetooth. En ook over wifi. Je kunt daardoor zelf bepalen hoe je je telefoon met het apparaat verbind.

Bluetooth kun je ook gebruiken op plekken waar je even geen wifi hebt, zoals op zolder of achterin de tuin. Tevens kunnen je vrienden ook heel gemakkelijk via bluetooth verbinden om hun muziek te luisteren.

Geluidskwaliteit Harman Kardon Citation 100 vs Sonos One

Welk van beide producten heeft de betere geluidskwaliteit? Sonos One? Of Harman Kardon Citation 100?

Wij hebben het proberen te testen. Verschillende nummers hard afspelen en de beste geluidskwaliteit proberen te ontdekken.

Door middel van een blinde test met meerdere testpersonen scoorde de Harman Kardon Citiation 100 net iets beter dan de Sonos One. Het verschil is echter klein. De geluidskwaliteit van beide producten is zeer goed (ondanks hun relatief kleine formaat).

Al met al wint de Harman Kardon Citation 100 het dus nipt van de Sonos One op basis van geluidskwaliteit.

Conclusie: Harman Kardon Citation 100 vs Sonos One

Wij vergeleken de Harman Kardon Citation 100 met de Sonos One. Beide producten vallen ongeveer in dezelfde prijsrange. Dit is ook te zien in de vergelijking, de apparaten verschillen niet heel veel.

Al met al gaat onze voorkeur uit naar de Harman Kardon Citation 100. Deze heeft net iets betere geluidskwaliteit dan Sonos One. Ook ziet deze er in onze ogen iets stijlvoller uit én beschikt hij over bluetooth.

Wil je een slimme speaker voor in de badkamer? Kies dan voor de Sonos One want deze is spatwaterbestendig. Ook als je een smart speaker met assistent Alexa wilt, dan kies je voor Sonos One. Of lees onze complete Sonos One review.

Sonos One of Harman Kardon Citation 100 kopen

Heb je de vergelijking gelezen? Dan heb je gezien dat wij lichte voorkeur hebben voor de Harman Kardon Citation 100. Bekijk de actuele prijzen hieronder en koop direct een Sonos One of Harman Kardon Citation 100.

Welke jij ook kiest, wij zijn er van overtuigd dat je tevreden zult zijn met het product. Beide producten zijn van hoge kwaliteit en bieden zeer goede geluidskwaliteit.

€208,73
in stock
Bol.com
€226,00
299,00
out of stock
Bol.com