hoe werkt homekit

Hoe werkt HomeKit? En wat is het?

Alles over HomeKit; de manier om al je apparaten in huis slim te laten werken. Wat is HomeKit precies? En hoe werkt het?

Wat is HomeKit?

HomeKit is de software van Apple om al je apparaten te laten samenwerken. Zo zet je bijvoorbeeld de lampen aan en uit door tegen je HomePod te praten.

hoe werkt homekit
Hoe werkt Homekit? Je stelt alles eenvoudig in met de HomeKit app.

Hoe werkt HomeKit?

De slimme speaker HomePod en je iPhone werken automatisch met HomeKit. Het enige wat je nodig hebt zijn andere apparaten die ook met HomeKit werken. Denk hierbij aan lampen, een slimme thermostaat of raamsverduistering.

Enkele concrete voorbeelden:

  • Zet je verlichting aan of uit door tegen Siri te praten
  • Verander de kleur van je verlichting met een spraakopdracht
  • Zet je thermostaat hoger, lager of uit
  • Open of sluit je gordijnen/lamellen

De producten, zoals de lampen, hoeven niet van het merk Apple te zijn. Wel moeten ze aangeven dat het met HomeKit werkt. Dit zie je bijvoorbeeld aan het ‘Works with HomeKit’ label.

apparaten die werken met homekit
Apparaten die werken met HomeKit bevatten het ‘Works with Apple HomeKit’ label.

Hoe gebruik je HomeKit?

Alle apparaten die HomeKit-compatibel zijn stel je eenvoudig op elkaar in. Gebruik daarvoor de app op je iPhone, de app heet ‘Woning’ of ‘HomeKit’.

Open de app en volg de stappen voor het toevoegen of instellen van het apparaat. Zodra alles ingesteld is, kun je commando’s aan Siri geven.

Met een spraakcommando de lampen aanzetten

De slimme speaker HomePod maakt alles nog makkelijker. Met een eenvoudige spraakopdracht zet jij straks je lampen aan.

Geef je HomePod slechts een spraakcommando om de lampen aan te zetten. Lees alles over HomePod, de slimme speaker van Apple.

Welke lampen werken met HomeKit?

slimme lampen met homekit ondersteuning
Voorbeeld van slimme lampen met HomeKit ondersteuning.

Lang niet alle lampen op de markt werken met HomeKit. Je hebt daarvoor speciale slimme verlichting nodig.

De slimme verlichting van IKEA werkt bijvoorbeeld wél met HomeKit. En ook Philips Hue lampen werken met HomeKit. Dit betekent dat je ze met HomePod kan verbinden en in- of uit- kunt schakelen door tegen HomePod te praten.

Hier vind je lampen die met HomeKit werken: bekijk assortiment.

Welke slimme thermostaten werken met HomeKit?

slimme thermostaat met hoemkit ondersteuning
Tado is een slimme thermostaat met HomeKit ondersteuning.

Wil je de verwarming hoger of lager zetten door tegen HomePod te praten? Dat kan heel makkelijk met een slimme thermostaat.

Ook voor de slimme thermostaten geldt dat niet alles werkt met HomeKit. Koop daarvoor de thermostaten met een label HomeKit.

Je vind slimme thermostaten die met HomeKit werken hier: bekijk assortiment.

Welke slimme deurbellen werken met HomeKit?

Een slimme deurbel? Wat is een slimme deurbel? Een deurbel met camera die laat zien wie er voor je deur staat. Zo praat je met de pakketbezorger terwijl je niet thuis bent.

Laat je HomeKit feilloos samenwerken met je slimme deurbel. Bekijk welke slimme deurbellen met HomeKit samen werken: bekijk assortiment.

Slimme stekkers, maak je bestaande apparaten slim

slimme stekker met homekit
Deze slimme stekker werkt met HomeKit.

Met slimme stekkers maak je je bestaande apparaten slim. Een slimme stekker is een tussenstukje dat je in het stopcontact van bijvoorbeeld je lamp of ventilator stopt.

Met een spraakopdracht of met de HomeKit app zet je de slimme stekker aan of uit. Zo kun je elk apparaat op afstand aan- of uitzetten.

Deze slimme stekkers werken samen met HomeKit: bekijk het aanbod.

Overige apparaten bedienen met je slimme speaker of HomeKit app

De meest populaire apparaten die je bediend met je slimme speaker of HomeKit app zijn lampen, thermostaten en stekkers. Echter zijn er meer opties en het aanbod is groeiende.

Bekijk daarom alle apparaten die je met je HomeKit app of slimme speaker kunt bedienen. Wellicht zitten er meer interessante producten voor jouw slimme huis bij: alle apparaten.