mogelijkheden van slimme speakers

Mogelijkheden van slimme speakers

De mogelijkheden van slimme speakers zijn ongekend. Door tegen het apparaat te praten kan het tal van opdrachten uitvoeren. Maar wat kun je met een slimme speaker? Alles over de mogelijkheden van smart speakers.

Wat zijn de mogelijkheden van slimme speakers?

De slimme speaker maakt het leven een stuk makkelijker. In Amerika heeft al 1 op de 6 mensen een slimme speaker. De mogelijkheden zijn daar inmiddels vrij uitgebreid. Ook in Duitsland en Engeland zijn de smart speakers enorm populair.

Ben je nog niet bekend met de slimme luidsprekers? Bekijk dan even wat is een slimme speaker.

In Nederland stijgt de populariteit van slimme speakers enorm. Inmiddels spreken de slimme speakers ook Nederlands en gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Bekijk de beste Nederlands ondersteunende apparaten.

Maar wat zijn de mogelijkheden van slimme speakers? Na onderstaande afbeelding vind je een lijst met mogelijkheden van slimme speakers.

Wat kun je met een slimme speaker?

De toekomst van slimme speakers in ongekend. De slimme apparaten kunnen in de toekomst vrijwel alles doen wat jij nu via je telefoon, tablet of computer doet. Dit alles via spraakgestuurde besturing.

Zo zal de speaker onder andere je boodschappen, eten en producten kunnen bestellen. Dit is in Amerika al mogelijk, maar zover is het in Nederland helaas nog niet. Wat kun je met een slimme speaker in Nederland?

wat kan een slimme speaker
Vraag een slimme speaker je favoriete Netflix film af te spelen op je TV

Op dit moment zijn de mogelijkheden van slimme speakers ook al bijzonder groot. Hieronder een lijstje van mogelijkheden van slimme speakers.

1. Wekker zetten

Voordat je gaat slapen moet je nog wel even je wekker zetten. Je vraag je slimme assistent ‘Zet de wekker om 8 uur’. De speaker reageert met ‘Alarm set’ en je kunt met een gerust hard gaan slapen. Om 8 uur gaat je wekker.

2. Slimme lampen aan- en uitzetten

Je hebt de smart speaker zojuist twee keer verteld te snoozen. Maar nu moet je toch echt uit bed. ‘Zet de lichten aan’ zeg je tegen het slimme apparaat. Vervolgens gaan de lichten aan. Zo kun je met je goede been uit bed stappen.

Voor deze functie heb je slimme lampen nodig. Bijvoorbeeld de Philips Hue of de goedkopere maar zeer gerenommeerde Xiaomi Yeelight.

3. Verwarming regelen

De lichten zijn wel aan, maar iets warmer mag wel. Je zegt hardop ‘Zet de thermostaat op 21 graden’, vervolgens schakelt je slimme assistent de verwarming in en krijg je het lekker warm.

Voor deze functie heb je een slimme thermostaat nodig, bijvoorbeeld de Google Nest thermostaat (bekijk hem hier).

4. Nieuws voorlezen

Terwijl jij ontbijt, vraag je je slimme assistent het nieuws voor te lezen. ‘Vertel me het nieuws van vandaag’. Het slimme apparaat zal vervolgens het laatste nieuws voor je voorlezen.

5. Boodschappenlijst bijhouden

Tijdens het ontbijt blijkt je hagelslag op te zijn. Hoe makkelijk is het dan om even te roepen dat de hagelslag op is. De slimme speaker zal vervolgens hagelslag toevoegen aan je boodschappenlijst. In de winkel kun je deze boodschappenlijst eenvoudig bekijken via je telefoon.

6. Recepten downloaden

Laat je slimme speaker je helpen bij het koken. Het apparaat kan onder andere recepten voor je opzoeken en voorlezen. Handig als je in de keuken staat te koken.

7. Weerbericht voorlezen

Eenvoudig maar erg handige functie: laat de speaker het actuele weerbericht voorlezen. Wat is de weersvoorspelling? Met de smart speaker weet je direct of je je paraplu mee moet nemen.

Sonos One leest het weer bericht voor

8. Verkeersbericht voorlezen

Handig voor als je weg gaat en toch even wilt weten of er files zijn. Er zijn ook mensen die de speaker in de auto gebruiken. Zeer functioneel als je op weg bent naar Rotterdam en de speaker vertelt je dat er een file staat. Dan kun je snel nog even een andere route nemen.

9. Muziek afspelen (via Spotify)

Natuurlijk is het ook mogelijk om muziek af te spelen. Zegt tegen het apparaat ‘Play music from Eminem via Spotify’ en vrijwel direct zal je muziek starten. Niet alle apparaten ondersteunen Spotify, maar elk apparaat beschikt wel over zijn eigen vergelijkbare dienst.

10. Bestel eten met je slimme speaker

Wist je dat je sinds mei 2019 ook eten kunt bestellen met je slimme speaker? Via Thuisbezorgd laat je gemakkelijk je eten thuis bezorgen. Lees hier hoe je eten besteld met je slimme speaker via Thuisbezorgd.

11. Nog veel meer (in de nabije toekomst)

De laatste jaren hebben veel grote bedrijven aangegeven hun apparaten compatibel te maken met de Amazon Alexa en Google Assistent. Dit zijn allerlei soorten bedrijven, van autofabrikanten tot wasmachinemerken.

Straks kun je alles vragen aan je smart speaker en hij zal alles voor je doen. De mogelijkheden van slimme speakers zijn eindeloos.

Wist je dat Google Home ook grappen kan maken? Zie het voorbeeld in de video hieronder.

Google Home maakt een grap

Het is dan ook een kwestie van tijd voordat je slimme speaker gaat samenwerken met je slimme robotstofzuiger of slimme deurbel. Wil jij hier op voorbereid zijn? Bekijk dan alvast waar je een slimme speaker kopen kunt. Of keer terug naar de homepage van Slimme Speaker info.