google nest hub review

Nieuwe Google Nest Hub aangekondigd

De nieuwe Google Nest Hub is aangekondigd. Het lijkt te gaan om een kopie van de originele Google Nest Hub, maar dan met extra functies. Zo maakt deze tweede versie een slaaprapport van je slaapgedrag. Lees hier alles over de nieuwe Nest Hub.

Tweede versie Google Nest Hub

Afgelopen dinsdag kondigde Google de nieuwe Nest Hub aan. Dit gaat waarschijnlijk om een verbeterde versie van de originele Google Nest Hub. Dit betekent dat het product er ongeveer hetzelfde uit zal zien.

Ook de nieuwe versie zal een scherm krijgen. Dit lijkt althans ook voordehand liggend bij een ‘hub’. Het is tenslotte bedoelt als centraal punt om je slimme huis aan te sturen. Een nadeel; het lijkt erop dat de Nest Hub nog steeds geen camera bevat. Daardoor is beeldbellen met Google Nest Hub nog steeds beperkt.

Slaapmeter in Google Nest Hub

Een leuke toevoeging aan de nieuwe Google Nest Hub is ‘Sleep Sensing’. Dit kun je ook wel een soort van slaapmeter noemen. Het apparaat kan namelijk draadloos en zonder camera meten hoe goed je slaapt.

Google laat weten dat de Nest Hub veel gebruikt wordt op het nachtkastje. De techgigant geeft aan dat dit komt omdat er geen camera in het product zit.

Door middel van een soort radartechnologie en de microfoon kan de slimme hub het slaapgedrag van de gebruiker meten. De bewegingen in de slaap worden geanalyseerd met de radartechnologie. Tegelijkertijd meet de microfoon geluiden tijdens het slapen. Dit zijn bijvoorbeeld ademhalingsgeluiden, of zelfs snurkgeluiden.

Bepaalde sensoren kunnen bovendien de omgeving in de gaten houden. Zo meet een lichtsensor de hoeveelheid licht in de kamer. En een temperatuursensor kijkt hoe het met de warmte in de kamer is.

Slaaprapport in de ochtend met Nest Hub

In de ochtend, wanneer de gebruiker wakker wordt, krijgt hij of zij een slaaprapport te zien. Dit betreft een samenvatting van de slaapkwaliteit en hoeveelheid. Bovendien krijgt men aanbevelingen over de juiste bedtijd en bepaalde tips voor opvallendheden in het slaapgedrag.

Privacy en opnames

De geluidsopnames van het slaapgedrag worden niet opgestuurd. Je slaapgedrag wordt dus niet afgeluisterd en je privacy lijkt gewaarborgd. De slaapdata wordt op het apparaat zelf verwerkt en niet naar de servers van Google gestuurd. Ook wordt de data niet voor advertenties gebruikt.

Voor nu lijkt het erop dat de slimme hub een kopie van de eerste Google Nest Hub wordt. Maar dan met ‘sleep sensing’.