philips hue logo

Philips Hue maakt je huis slim, alles over Hue

Met Philips Hue wordt je huis slim. Slimme Hue verlichting, smart stekkers en een Hue bridge om alles te verbinden. Alles over Philips Hue.

Philips Hue Starter kit

Ben je nieuw met Philips Hue? En wil je je huis slim maken? Dan zit je met een Philips Hue Starter kit helemaal goed.

Met een flinke korting ontvang jij de benodigdheden voor een goede start. Zo kun jij een begin aan je slimme huis maken.

Er zijn verschillende soorten Philips Hue starter kits. Bekijk de mogelijkheden.

philips hue starter kit
Een voorbeeld van een Philips Hue starter kit: 2x schakelaar, 3x kleurlamp en 1x bridge.

Philips Hue starterspakketten

Bekijk de onderstaande Philips Hue starterspakketten. Gesorteerd per type fitting (daar waar je de lamp in draait). E27 is het meest gangbare formaat fitting. GU10 zijn spots. Daarnaast zijn er speciale starterspakketten voor Hue buiten.

Met E27 lampen

Met GU10 lampen (spots)

Voor in de tuin of buiten

Alle Philips Hue lampen

Het merk Philips staat bekend om zijn hoge kwaliteit lampen. Ook met Philips Hue maakt het merk zijn naam weer waar. Hue lampen voorzien jouw huis van hoge kwaliteit verlichting.

Naast de hoge kwaliteit is het rijke assortiment een groot voordeel. Zo heb je met Philips Hue lampen voor iedere situatie. Gewone lampen, spots, ledstrips en zelfs buiten lampen.

Philips Hue fitting

Welke Philips Hue fittingen zijn er? De E27 is de meest gangbare normale lamp, de GU10 is de meest gangbare spot. Hier een overzicht:

 • E27 fitting
 • E14 fitting
 • A60/E27 Filament (lijkt op gloeilamp)
 • G93/E27 Filament (lijkt op gloeilamp)
 • ST64/E27 Filament (lijkt op gloeilamp)
 • GU10 (spots)
 • Hue Buitenverlichting voor in de tuin

Wat is een fitting?

Een fitting is dat waar de lamp ingedraaid wordt. De lamp moet het juiste formaat hebben, anders past deze niet. De Philips Hue fitting is hetzelfde als de fittingen die bij oudere gloeilampen gebruikt worden.

Welk formaat fitting heb ik nodig?

Weet je niet welke Philips Hue fitting je nodig hebt? Bekijk je huidige lamp, daar staat het altijd op. Of bekijk de armatuur van de lamp zelf, vaak staat het daar ook op.

Philips Hue E27 lampen

De Philips Hue E27 lampen zijn het meest gangbaar. Vrijwel iedere normale lamp beschikt tegenwoordig over een E27 lamp. Goede kans dat dit formaat lamp voor jou voldoet.

Hue E27 lampen:

 • 1x witlamp standaard: bekijk
 • 1x witlamp dimbaar (warm tot koel wit-licht): bekijk
 • 2x witlamp dimbaar (warm tot koel wit-licht): bekijk
 • 1x kleurlamp, inclusief wit tinten: bekijk
 • 2x kleurlamp, inclusief wit tinten: bekijk

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten Philips Hue E27 lampen. Er is eens standaard witte lamp, met één tint wit. Gangbaarder zijn de dimbare witte lampen, deze zijn dimbaar van koel tot warm witlicht. Tot slot zijn er nog Hue E27 kleurlampen met 16 miljoen kleuren, inclusief alle wit tinten.

Hue E27 Filament lampen (lijkt op gloeilamp)

Eén van de nieuwste ontwikkelingen op lampen gebied is de filament technologie. De zogenoemde filament lampen lijken erg op de ouderewetse gloeilamp. Groot voordeel is echter dat ze veel minder stroom verbruiken.

Filament A60/E27

hue filament

Lijkt op gloeilamp

Kleur van gloeilamp

Dimbaar

Richtprijs: €23

Bekijk bij bol.com

Filament G93/E27

hue filament gloeilamp

Lijkt op gloeilamp

Kleur van gloeilamp

Dimbaar

Richtprijs: €27

Bekijk bij bol.com

Filament ST64/E27

Lijkt op gloeilamp

Kleur van gloeilamp

Dimbaar

Richtprijs: n.b.

Bekijk bij bol.com

Om de sfeer van een oude gloeilamp weer te creeëren kies je voor een filament lamp. Door de innovatieve technologie lijkt het zelfs alsof er daadwerkelijk een gloeidraad door de lamp loopt.

Ook Philips Hue beschikt over filament lampen. Daarmee combineer je de ouderwetse sfeer met moderne technologie. De filament lampen beschikken over een E27 fitting en zijn zelfs dimbaar.

Philips Hue E14 kaarslampen

Met de Philips Hue E14 lampen geef je sfeer aan je huis. Dit type lamp wordt ook wel kaarslamp genoemd vanwege zijn vorm. Let er op dat je armatuur ook een E14 fitting heeft, anders past de lamp niet.

philips hue e14 lamp
De kaarsvormige Philips Hue E14 lampen.

Hue E14 lampen:

 • witlamp standaard: €20 – bekijk
 • witlamp dimbaar (van koel tot warm wit-licht): €30 – bekijk
 • kleurlamp, inclusief wit tinten: €55 bekijk

Ook voor Hue E14 lampen geldt dat er verschillende typen lampen zijn. De eenvoudigste heeft één kleur: wit. Daarnaast is er een verstelbare witte lamp, van koel tot warm wit. Tot slot is er een E14 kleurenlamp met keuze uit 16 miljoen kleuren uit het kleurenpalet.

Philips Hue GU10 Spots

Zelfs spots zijn onderdeel van de slimme lampen bij Philips. Voor spots koop je Philips Hue GU10 lampen. In de slimme verlichting sector zijn Philips Hue spots uniek. Geniet van sfeervolle slimme spots in je huis. Waarbij jij zelf de gewenste kleur licht selecteert.

philips hue gu10 spots
Hue spots met keuze uit 16 miljoen kleuren.

Hue GU10 spots:

 • 1x wit standaard spot: €20 – bekijk
 • 1x wit dimbare spot: €29 – bekijk
 • Duopack wit standaard spot: €50 – bekijk
 • 2x wit dimbaar spot (duopack): bekijk
 • Duopack kleur spot (inclusief wit tinten): €75 – bekijk

Als je een Hue GU10 spot wilt kopen kies je allereerst of je een wit of kleurenlamp wilt. Met een kleurenlamp beschik je ook over alle wit-tinten, maar ook heb je de keuze uit 16 miljoen kleuren.

Ga je voor een Hue GU10 wit lamp? Dan heb je de keuze uit een dimbare spot, waarbij je kunt afstellen van koel tot warm witlicht. Met een standaard Philips Hue spot heb je slechts één kleur wit.

Philips Hue buitenlampen

Met Philips Hue buitenverlichting voorzie je de tuin van de allermooiste lampen. Met de Hue app pas je eenvoudig de sfeer in je tuin aan. De Philips Hue buitenlampen zijn waterdicht en kunnen tegen een stootje.

philips hue buitenverlichting tuin
Philips Hue buiten verlichting voor in de tuin.

Weerbestendig

Naast de weersbestendigheid van de Hue tuinlampen kun je ook gewoon kwaliteit verwachten. De kleurlampen beschikken over 16 miljoen verschillende kleuren die je eenvoudig instelt met de Hue app.

Beperkt bereik zonder Hue bridge

Met de Hue Bridge kun je alle tuinlampen ook eenvoudig vanaf binnen aan en uitzetten. Zonder Hue Bridge heb je een maximaal bereik van tien meter, het is daarom handig om een bridge te hebben voor Philips Hue buitenverlichting.

Hue buitenverlichting

 • 1x prikspot starterset: €110 – bekijk
 • 1x prikspot uitbreidingsset: €80 – bekijk
 • 3x prikspots starterset: €260 – bekijk
 • 1x sokkellamp starterset: €120 – bekijk
 • 1x sokkellamp uitbreiding: €85 – bekijk
 • Lichtstrip (5m), alle kleuren instelbaar inclusief wit: €140 – bekijk
 • Volledige assortiment Philips Hue buitenlampen: bekijk

Het assortiment van Hue buitenverlichting is groot. Van tuinspots en strips tot sokkellampen. Alle lampen beschikken over keuze uit vele kleuren via de Hue app.

Philips Hue Go

Een draagbare tafellamp, dat is Philips Hue Go. De lamp is draadloos, waardoor je hem overal mee naartoe neemt. Ook voor de op camping, het strand of in de tuin is Philips Hue Go dus handig.

philips hue go
De draagbare Philips Hue Go lamp ziet er stijlvol uit en overal neer te zetten.

Zoals alle slimme kleurlampen van Hue heeft ook de Hue Go beschikking over 16 miljoen kleuren. Daarnaast kun je kiezen uit 50.000 wittinten. Zo beschik je altijd over de juiste verlichting in de juiste situatie.

Ook de Philips Hue Go is gewoon te besturen met je Hue app. Heb je een Hue bridge of dimmer? Dan kan je hem daar ook aan toevoegen.

De Philips Hue Go heeft een adviesprijs van €80. Bekijk de actuele prijs bij:

Philips Hue dimmer

Om Philips Hue lampen nog makkelijker te bedienen gebruik je de Philips Hue dimmer. Natuurlijk kun je ook gewoon de Hue app gebruiken. Maar voor sommige mensen is een Hue dimmer eenvoudiger.

philips hue dimmer
Een losse Philips Hue dimmer kopen om de bediening nóg makkelijker te maken.

Zodra je het plastic lipje uit de Hue dimmer trekt zal de Hue app hem detecteren. Vervolgens kun je onder elke knop van een dimmer standaard verlichting scene instellen.

Een bepaalde sfeer voor tijdens het film kijken of voor het thuiswerken? Je stelt ze allemaal in onder de knoppen van de Philips Hue dimmer. Zo kunnen ook minder technische mensen eenvoudig de Hue verlichting bedienen.

Wil je een losse Philips Hue dimmer kopen? Dat doe je eenvoudig bij:

Philips Hue Bridge

Om alle Philips Hue verlichting eenvoudig met elkaar te laten communiceren gebruik je een Philips Hue Bridge. Met een Hue Bridge heb je meer mogelijkheden.

philips hue bridge
De Philips Hue bridge is een klein apparaatje dat je veel meer mogelijkheden geeft.

Mogelijkheden zonder Hue bridge

Zo kun je zonder Bridge maar 10 lampen aan de Hue app toevoegen. Daarnaast is het draadloos bluetooth bereik beperkt tot 10 meter. Timers en lichtschema’s kun je niet instellen.

Mogelijkheden met Hue bridge

Met een Hue bridge kun je tot wel 50 lampen aan de Hue app toevoegen. Ze zijn dan verbonden via wifi waardoor het bereik veel groter is. Je hebt bereik door je gehele huis. Daarnaast zijn ook timers en lichtschema’s makkelijk instelbaar als je een Hue bridge hebt.

Zonder Hue Bridge Met Hue Bridge
Max. aantal lampen 10 50
Draadloze bereik Kamer Huis
Timers en lichtschema’s instellen Nee Ja

Een losse Hue bridge kopen kost je ongeveer €60. Bekijk waar je Philips Hue Bridge kopen kunt:

Wat is Philips Hue?

Philips Hue is het slimme technologie systeem ontwikkeld door techgigant Philips. Met Philips Hue kun je lampen op afstand bedienen. Ook slimme stekkers bedien je op afstand. Dit doe je eenvoudig met een app op je telefoon of een afstandsbediening (Philips Hue dimmer).

Alle lampen en stekkers zijn via bluetooth of internet verbonden met jouw smartphone of Philips Hub.

Heb je een slimme speaker? Dan kun je ook nog eens alles besturen met spraakbediening. Alle Hue producten zijn namelijk te koppelen aan de bekende slimme assistenten: Google Assistant, Amazon Alexa of Siri.

Philips You lampen

Tot slot, een grappig misverstand is de term Philips You lampen. Je spreekt Philips Hue inderdaad uit als Philips You. Maar je schrijft het niet zo. Veel mensen noemen het per ongeluk Philips You.

Philips You is geen merk van slimme lampen. Schrijf daarom altijd Philips Hue als je slimme lampen van Philips zoekt.

Mogelijkheden Philips Hue

Wat kun je precies met Hue? En wat zijn alle mogelijkheden van Philips Hue? Wij leggen het je kort uit.

Stekkers en lampen op afstand bedienen

Met Philips Hue verbindt je al je slimme lampen en slimme stekkers met je smartphone. Zo bedien je alle lampen met één app in jouw smartphone. Schakel alles gelijktijdig uit, of één voor één.

Lampkleuren aanpassen en timers

In de Hue app kun je ook de kleuren van je lampen aanpassen. Of laat de verlichting gewoon wat minder fel schijnen. Tot slot kun je ook timers en schema’s instellen. Schakel de lampen bijvoorbeeld standaard om 23:00 uur uit.

Praktische voorbeelden

Enkele praktische en leuke voorbeelden van het gebruik van Hue producten.

 • Stel de lampen zo in dat ze automatisch inschakelen wanneer de zon ondergaat
 • Als je naar bed gaat, open je vanuit bed nog even de app en schakel je alle lampen met één klik uit
 • Wanneer jij de voordeur van je huis opent schakelen de lampen in de gang automatisch in
 • Bij het kijken van een film wordt de ambilight verlichting in je huis continue aangepast aan de scene van de film

Spraakopdrachten met slimme speaker

Ook kun je de slimme producten verbinden met je slimme speaker. Daarmee wordt het mogelijk om met een spraakcommando lampen te dimmen.

Alternatieven voor Philips Hue

Ondanks dat Philips Hue een uitstekend systeem is, willen sommige mensen toch iets anders. Alternatieven voor Philips Hue zijn dan ook beschikbaar.

Maar bedenk je wel dat Hue een enorm assortiment van lampen heeft. Bovendien wordt het door veel andere merken ondersteunt omdat de lampen zo populair zijn.

Alternatieven voor Philips Hue vind je hier: