Slimme speaker kopen

Wil je een slimme speaker kopen? Ja natuurlijk, want een slimme speaker is enorm handig. De mogelijkheden zijn ongekend. Maar waar moet je beginnen?

Alle merken slimme speakers

De onderstaande merken verkopen slimme speakers. Kies een merk om de bijbehorende modellen te bekijken.

Beste slimme speakers van 2019

Wij beoordeelden vele slimme speakers en maakten een lijst van de beste slimme speakers van 2019. Het gaat hierbij om de beste slimme speakers die Nederlands ondersteunen.

De meest bekende slimme speakers wereldwijd zijn de Amazon Echo, Google Home en Apple HomePod modellen. Daarover lees je hieronder meer.

Populairste slimme speaker Amazon Echo kopen

Het bekende Amazon is de marktleider op het gebied van smart speakers. De populaire Amazon Echo doet het met name in Amerika erg goed.

De Amazon Echo is ontwikkeld door het bedrijf Amazon, bekend van de grote webshop. Uit onderzoek blijkt dat Amazon 76 procent van de markt in handen heeft. In de Verenigde Staten zijn al ruim 15 miljoen speakers verkocht.

De assistent van de Amazon Echo heet Alexa. Je kunt Alexa alles vragen. Het apparaat van Echo wordt beschouwd als de beste assistent voor online winkelen. Vraag Alexa om iets te kopen en de volgende dag kun je het in huis hebben (momenteel helaas alleen in de VS mogelijk).

Amazon Echo kopen
Van links naar rechts: Amazon Echo, Echo Plus en Echo Dot (allen 2e generatie)

In Amerika is de Amazon Echo officieel alleen verkrijgbaar via Amazon. Helaas wordt deze nog niet naar Nederland verzonden. Maar de Amazon Echo is wel via andere kanalen in Nederland verkrijgbaar.

Bedenk wel: in Nederland werken nog niet alle functies van de Amazon Echo.

De Amazon Echo is verkrijgbaar via:

Meer informatie over alle Amazon Echo modellen.

*Let goed op de reviews bij Ebay. Wij linken alleen naar goed beoordeelde verkopers. Op Ebay kan namelijk iedereen iets verkopen, net zoals op Marktplaats.nl. Bij het bestellen van buiten de EU kunnen er douanekosten in rekening worden gebracht, voor de Amazon Echo linken wij alleen naar advertenties uit Groot-Brittannië, daarvoor gelden geen douanekosten.

De prijzen van Amazon Echo verschillen per model. Zo begint het model Dot bij 75 euro. Het geluid van de Echo Plus is echter beter, daar betaal je dan ook zo’n 199 euro voor. De apparaten van Amazon zijn daarmee relatief goedkoop.

De speaker van Amazon kan gebruik maken van zogenaamde skills. Dit maakt het apparaat erg interessant. Skills zijn functies die door ontwikkelaars van andere apps gebruikt kunnen worden. Zo is het daarmee mogelijk om bijvoorbeeld pizza te bestellen.

In 2017 is duidelijk geworden dat vele fabrikanten daarom hebben gekozen voor de virtuele assistent van Amazon, zij luistert naar de naam Alexa. Deze fabrikanten varieren van auto’s tot koelkasten. Zo kan je koelkast bijvoorbeeld aangeven welke boodschappen er op zijn of wat er eventueel besteld zou kunnen worden.

Wil je een slimme speaker kopen met veel mogelijkheden? Dan lijkt de Amazon Echo een goede keus. De iets duurdere Sonos One is echter ook een goede optie. Deze kan namelijk ook gebruik maken van Google’s assistent.

Sonos One slimme speaker kopen

De high-end speakerfabrikant Sonos heeft ook een smart speaker op de markt gebracht. Sonos staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van muziek uit kleine speakers.

Sonos One kopen Zwart of Wit
Sonos One is verkrijgbaar in wit en zwart

De Sonos One is verkrijgbaar bij:

De Sonos heeft geen eigen assistent, maar maakt voorlopig gebruik van Amazon Alexa en Google assistent. Je kunt zelf kiezen of je assistent van Google of van Amazon wilt gebruiken.

Helaas werkt Alexa nog niet volledig in Nederland, de functies zijn dus zeer beperkt. Google assistent kun je echter volop gebruiken.

Sonos One is erg hoge kwaliteit slimme speaker. Sinds een software update halverwege 2019 is het mogelijk om het apparaat in het Nederlands te gebruiken. Bekijk hoe Sonos in het Nederlands klinkt.

Wil je een slimme speaker kopen? Dan is de Sonos One een goede keus. Lees ook ons uitgebreide artikel over de Sonos One kopen.

Of lees welke andere slimme speakers van Sonos er inmiddels zijn.

Google Home kopen

Het bekendste alternatief voor de Amazon Echo is de Google Home. De Google Home is de slimme speaker van de bekende zoekmachine Google. Bekijk waar je Google Home kopen kunt.

Google Home kopen
De slimme speaker kopen van Google?

Deze speaker is verkrijgbaar via:

*De Home Max is nog niet officieel uitgebracht in Nederland. Deze kan wel vanuit het buitenland besteld worden op bijvoorbeeld Ebay.

Apple HomePod kopen

De Apple Homepod is in vergelijking met de concurrerende apparaten vrij prijzig. Zo kost het apparaat zo’n 349 euro in Amerika.

Volgens Apple is de geluidskwaliteit van het apparaat uitstekend, dit zou dan ook de hoge prijs veroorzaken. Het apparaat is met name ontworpen om muziek te luisteren, aldus Apple.

Apple Homepod Kopen
Model zwart en wit van de Apple HomePod

De Apple HomePod is sinds kort online verkrijgbaar in Nederland. Hij is nog niet in de winkels te koop, bovendien wordt stembediening nog niet in Nederland en België ondersteunt.

Wel kun je de Apple HomePod op internet kopen.

De Apple HomePod beschikt wel over de assistent Siri. Deze assistent is ook wel bekend van iPhones en iPads. Maar de mogelijkheden van Siri zijn op de Apple HomePod nog niet zo uitgebreid.