Skip to main content
slimme speaker kopen

Slimme speaker kopen

Wil je een slimme speaker kopen? Ja natuurlijk, want een slimme speaker is enorm handig. De mogelijkheden zijn ongekend. Maar waar moet je beginnen?

Keuzehulp: slimme speaker kopen

Welke slimme speaker kun je het beste kopen? Gebruik onze keuzehulp om een juiste keuze te maken. Kies een situatie de situatie die van toepassing is voor jou.

Eerste kennismaking met slimme speakers

Ben je gewoon benieuwd hoe slimme speakers werken? En gaat het dus om een eerste kennismaking? Kies dan voor een goedkoop model met lagere geluidskwaliteit. Bekijk de beste goedkope slimme speaker van dit moment.

extra

Extra slimme speaker kopen voor in een kleine kamer

Gaat het niet om muziek kwaliteit? Maar wil je graag je slimme huis uitbreiden met meer slimme speakers? Kies dan een slimme speaker uit de goedkope categorie. Bekijk de beste goedkope keus.

hub

Centrale punt van het slimme huis

Wil je meer overzicht in je slimme huis? Ga dan voor een slimme speaker met beeldscherm. Dit geeft meer overzicht, meer mogelijkheden en meer feedback op jouw opdrachten. Bekijk de huidige beste slimme speaker met scherm.

Als je liever geen beeldscherm wilt, of alles toch wat goedkoper wilt houden. Dan kies je gewoon voor de beste allround smart speaker.

Hoge geluidskwaliteit voor een goede prijs

Wil je lekker muziek kunnen luisteren in je woon- of slaapkamer? Voor het gemiddelde formaat woonkamer kun je een prima luidspreker kopen onder de €250. Bekijk de speakers met beste geluidskwaliteit tot €250.

Uitstekend geluid voor de muziekliefhebber

Ben je een echte muziekliefhebber? Dan wil jij de beste geluidskwaliteit. Deze speakers zijn goed genoeg om verouderde stereo-installaties te vervangen. Bekijk de beste smart speakers met hoge geluidskwaliteit.

Vervang je verouderde stereo-installatie met een slimme speaker

Wil je je verouderde stereo-installatie vervangen? Dan heb je een slimme luidspreker nodig met hoge geluidskwaliteit. Daarvoor kijk je bij de beste geluidskwaliteit.

Beste keus allround

Om de beste keus per categorie te bekijken óf om de beste allround smart luidspreker te zien, klik je op de onderstaande afbeelding.

Alle merken slimme speakers

De onderstaande merken verkopen slimme speakers. Kies een merk om de bijbehorende modellen te bekijken.

Beste slimme speakers

Wij beoordeelden vele slimme speakers en maakten een lijst van de beste slimme speakers. Het gaat hierbij om de beste slimme speakers die Nederlands ondersteunen.

De meest bekende slimme speakers wereldwijd zijn de Amazon Echo, Google Home en Apple HomePod modellen. Daarover lees je hieronder meer.

Amazon Echo is wereldwijd het meest populair

Het bekende Amazon is de marktleider op het gebied van smart speakers. De populaire Amazon Echo doet het met name in Amerika erg goed.

Amazon Echo
De nieuwste Amazon Echo modellen

De assistent van de Amazon Echo heet Alexa. Je kunt Alexa alles vragen. Het apparaat van Echo wordt beschouwd als de beste assistent voor online winkelen. Vraag Alexa om iets te kopen en de volgende dag kun je het in huis hebben (dit werkt momenteel alleen in de VS). Lees alles over Alexa.

Engels praten en beperkte functies

Helaas is de Amazon Echo nog niet officieel uitgebracht in Nederland. Het ondersteunt dan ook geen Nederlandse taal. Bovendien werken nog niet alle functies.

Nadeel van Amazon Echo is dat je Engels moet praten. Bovendien heb je een amazon.com account nodig om de meeste functies te kunnen gebruiken. Een amazon.nl account heeft een beperkt aantal functies.

Amazon is marktleider

De Amazon Echo is ontwikkeld door het bedrijf Amazon, bekend van de grote webshop. Uit onderzoek blijkt dat Amazon 76 procent van de markt in handen heeft. In de Verenigde Staten zijn al ruim 15 miljoen speakers verkocht.

Amazon Echo kopen

De Amazon Echo is nog niet officieel uitgebracht in Nederland. Wel kun je de Echo modellen via bepaalde webwinkels in Nederland al bestellen. Bekijk daarvoor Amazon Echo kopen.

Bedenk wel: in Nederland werken nog niet alle functies van de Amazon Echo.

Sonos One slimme speaker kopen

De high-end speakerfabrikant Sonos heeft ook een smart speaker op de markt gebracht. Sonos staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van muziek uit kleine speakers.

Sonos One kopen Zwart of Wit
Sonos One is verkrijgbaar in wit en zwart

De Sonos One is verkrijgbaar bij:

De Sonos heeft geen eigen assistent, maar maakt voorlopig gebruik van Amazon Alexa en Google assistent. Je kunt zelf kiezen of je assistent van Google of van Amazon wilt gebruiken.

Helaas werkt Alexa nog niet volledig in Nederland, de functies zijn dus zeer beperkt. Google assistent kun je echter volop gebruiken.

Sonos One is erg hoge kwaliteit slimme speaker. Sinds een software update halverwege 2019 is het mogelijk om het apparaat in het Nederlands te gebruiken. Bekijk hoe Sonos in het Nederlands klinkt.

Wil je een slimme speaker kopen? Dan is de Sonos One een goede keus. Lees ook ons uitgebreide artikel over de Sonos One kopen.

Of lees welke andere slimme speakers van Sonos er inmiddels zijn.

Google Home is de beste keus in Nederland

Het bekendste alternatief voor de Amazon Echo is de Google Home. De slimme assistent van Google spreekt gewoon Nederlands. Daardoor zijn de smart speakers van Google in Nederland een veel interessantere keus.

Google Home kopen
De slimme speaker kopen van Google?

Google Home is de populairste slimme speaker in Nederland. De nieuwste modellen van Google Home heetten nu Google Nest.

Bekijk welke modellen er zijn en waar je Google Home of Google Nest kopen kunt.

Apple HomePod kopen

De Apple Homepod is in vergelijking met de concurrerende apparaten vrij prijzig.

Volgens Apple is de geluidskwaliteit van het apparaat uitstekend, dit zou dan ook de hoge prijs veroorzaken. Het apparaat is met name ontworpen om muziek te luisteren, aldus Apple.

Apple Homepod Kopen
Model zwart en wit van de Apple HomePod

De Apple HomePod beschikt over de assistent Siri. Deze assistent is ook wel bekend van iPhones en iPads. Maar de mogelijkheden van Siri zijn op de Apple HomePod nog niet zo uitgebreid.

De HomePod is nog niet officieel uitgebracht in Nederland. Wel is de luidsprekers sinds kort online verkrijgbaar in Nederland. Bekijk bij welke webwinkels je deze kunt kopen: HomePod kopen via internet.