Slimme speaker Nederlands

Welke Slimme speaker Nederlands ondersteunt? Slimme speaker die Nederlands spreekt en verstaat kopen? Wij geven een overzicht van slimme speakers met Nederlandse ondersteuning. De smart speaker spreekt en verstaat dan Nederlands.

Slimme speaker die Nederlands ondersteunt

Natuurlijk komen er meerdere slimme speakers die Nederlands ondersteunen. Momenteel is er één slimme assistent die Nederlands spreekt. Google Assistent spreekt namelijk Nederland. Er zijn nog maar weinig slimme speakers officieel verkrijgbaar in Nederland. De speakers die inmiddels wel in Nederland te koop zijn, hebben we hieronder weergegeven.

Onderstaande smart speakers zijn nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar, maar wel via andere landen aan te schaffen:

Zodra er meer smart speakers met Nederlandse taal beschikbaar zijn, zullen deze aan het overzicht worden toegevoegd.

Google Home Nederlands

Sinds oktober 2018 kan Google Home ook Nederlands spreken en verstaan. Apparaten die voor die tijd zijn aangeschaft kunnen bij de instellingen overgezet worden naar het Nederlands.

Vanaf eind oktober kun je Google Home kopen in de winkels in Nederland. Hieronder zie je hoe Google Home in het Nederlands klinkt.

Met deze stap lijkt de slimme speaker markt in Nederland zich te ontwikkelen. Nu de Google Assistent Nederlands ondersteunt, zullen de andere grote merken ongetwijfeld volgen.

Wanneer Amazon Alexa Nederlands gaat spreken en verstaan is nog niet bekend. Of de Apple Homepod Nederlands gaat spreken is ook nog niet aangekondigd. De Sonos One zal de zowel Amazon Alexa als Google assistent gaan ondersteunen. Daarmee is bevestigd dat Sonos One Nederlands zal gaan ondersteunen zodra Google Assistent dit ook spreekt en verstaat.

Google Home op Nederlands instellen

Het instellen van Google Home op de Nederlandse taal is heel eenvoudig. Dit is mogelijk sinds oktober 2018. Volg de onderstaande stappen of bekijk deze video: Google Home instellen op Nederlandse taal.

  1. Open de (Google Home) app op je smartphone
  2. Ga naar instellingen
  3. Klik nogmaals op instellingen
  4. Klik op Voorkeuren
  5. Klik op Talen voor de assistent
  6. Kies je gewenste taal, kies bijvoorbeeld de Nederlandse taal
  7. Je Google Home zal nu Nederlands spreken en verstaan

Voor een nog duidelijkere uitleg bekijk je deze video.

Lukt het niet? Mogelijk moet je dan even van account wisselen in je (Google Home) app op de smartphone. Soms werkt dit alleen met het account dat gekoppeld is aan je Google Home apparaat.

Luistert je apparaat minder goed? Of loopt Google Home vast? Dit is een bekend probleem, Google werkt hier hopelijk aan. Voor sommige gebruikers werkt het om de taal Engels in te schakelen, of juist uit te schakelen. Hierna loopt Google Home minder vaak in storing.

Mogelijkheden slimme speaker Nederlands

Wat zijn de mogelijkheden van slimme speakers in Nederland? Deze ontwikkelen zich elke dag. Momenteel kunnen slimme speakers in Nederland gebruikt worden om bijvoorbeeld het nieuws of het weer voor te lezen. Bovendien kun je slimme lampen en muziek aan- en uitzetten door tegen de smart speaker te praten.

Op dit moment moeten al deze opdrachten uitgevoerd worden door Engels te praten. In de loop van 2018 zal het ook mogelijk worden om de slimme speakers opdrachten te geven in het Nederlands.

  • ‘OK Google, speel muziek af van Bob Marley via Spotify’
  • ‘Lees het nieuws voor’
  • ‘Wat voor weer is het in Den Helder?’

In Amerika kun je zelfs al eten en andere producten via de smart speaker bestellen. Bijvoorbeeld: ‘Order a pizza margherita for me’. In Nederland zal deze service voorlopig waarschijnlijk nog niet beschikbaar zijn. Voor een compleet overzicht bekijk je onze pagina met mogelijkheden van slimme speakers.

Ook zo’n slim apparaat in huis? Bekijk slimme speaker kopen.