slimme speaker nederlands

Slimme speaker Nederlands

Een slimme speaker die Nederlands spreekt en verstaat, dat kan tegenwoordig. Welke slimme speakers Nederlands ondersteunen lees je hier.

Welke slimme speakers spreken Nederlands?

Eén van de meest gestelde vragen op dit moment: welke slimme speaker kan Nederlands? Dat is op dit moment een heel eenvoudige vraag.

Elke slimme speaker die met Google Assistant werkt spreekt Nederlands. De enige slimme assistent die momenteel Nederlands spreekt is Google Assistant.

Slimme assistent

Een slimme assistent is de software op de slimme speaker. Geen idee wat een slimme assistent is? Bekijk wat is een slimme assistent of lees meer over Google Assistant.

Wil je een slimme speakers die Nederlands spreekt? Bekijk het aanbod:

Beste Nederlandse slimme speakers

Langzamerhand komen er steeds meer slimme speakers die Nederlands ondersteunen. Wij maakten een overzicht van de beste Nederlandse slimme speakers. Bekijk de beste slimme speakers van 2020.

Ook vind je meer informatie op specifieke productpagina’s over:

Zodra er meer smart speakers met Nederlandse taal beschikbaar zijn, zullen deze aan het overzicht worden toegevoegd.

Google Home spreekt Nederlands

Vanaf eind oktober 2018 kun je Google Home kopen in de Nederlandse winkels. Sinds april 2019 is ook Google Home te koop in Nederland.

Hieronder zie je hoe Google Home in het Nederlands klinkt.

Amazon Alexa in het Nederlands?

Sinds oktober 2018 kan Google Assistant Nederlands spreken en verstaan. Apparaten die voor die tijd zijn aangeschaft kunnen bij de instellingen overgezet worden naar het Nederlands.

Met deze stap lijkt de slimme speaker markt in Nederland zich te ontwikkelen. Nu de Google Assistent Nederlands ondersteunt, zullen de andere grote merken ongetwijfeld volgen.

Wanneer Amazon Alexa Nederlands gaat spreken en verstaan is nog niet bekend. Of de Apple Homepod Nederlands gaat spreken is ook nog niet aangekondigd.

De Sonos One zal zowel Amazon Alexa als Google Assistent gaan ondersteunen. Met behulp van Google Assistent ondersteunt de Sonos One binnenkort ook Nederlands.

Onderstaande smart speakers zijn nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar, maar wel via andere landen aan te schaffen, ze ondersteunen helaas nog geen Nederlandse taal:

Google Home op Nederlands instellen

Het instellen van Google Home op de Nederlandse taal is heel eenvoudig. Dit is mogelijk sinds oktober 2018. Volg de onderstaande stappen of bekijk deze video: Google Home instellen op Nederlandse taal.

  1. Open de (Google Home) app op je smartphone
  2. Ga naar instellingen
  3. Klik nogmaals op instellingen
  4. Ga naar Voorkeuren
  5. Klik op Talen voor de assistent
  6. Kies je gewenste taal, kies bijvoorbeeld de Nederlandse taal
  7. Je Google Home zal nu Nederlands spreken en verstaan

Lukt het niet? Mogelijk moet je dan even van account wisselen in je Google Home app op de smartphone. Soms werkt dit alleen met het account dat gekoppeld is aan je Google Home apparaat.

Luistert je apparaat minder goed? Of loopt Google Home vast? Voor sommige gebruikers werkt het om de taal Engels in te schakelen, of juist uit te schakelen. Hierna loopt Google Home minder vaak in storing.

Mogelijkheden slimme speaker Nederlands

Wat zijn de mogelijkheden van slimme speakers in Nederland? De mogelijkheden breiden zich in razend tempo uit.

Momenteel kunnen slimme speakers in Nederland gebruikt worden om bijvoorbeeld het nieuws of het weer voor te lezen. Bovendien kun je slimme lampen en muziek aan- en uitzetten door tegen de smart speaker te praten.

Sinds oktober 2018 kunnen deze opdrachten uitgevoerd worden door Nederlands tegen Google Assistent te praten. Dit werkt bijvoorbeeld zo:

  • ‘OK Google, speel muziek af van Bob Marley via Spotify’
  • ‘Hey Google, lees het nieuws voor’
  • ‘OK Google, wat voor weer is het in Den Helder?’

In de loop van 2019 zal dit mogelijk ook in het Nederlands kunnen bij Amazon Alexa en Apple Homepod met Siri.

In Amerika kun je zelfs al eten en andere producten via de smart speaker bestellen.

Bijvoorbeeld: ‘Order a pizza margherita for me’. In Nederland zal deze service voorlopig nog niet beschikbaar zijn. Voor een compleet overzicht bekijk je onze pagina met mogelijkheden van slimme speakers.

Ook zo’n slim apparaat in huis? Bekijk slimme speaker kopen.