Slimme speaker Nederlands

/Slimme speaker Nederlands
Slimme speaker Nederlands 2018-05-03T18:45:12+00:00

Welke Slimme speaker Nederlands ondersteunt? Slimme speaker die Nederlands spreekt en verstaat kopen? Wij geven een overzicht van slimme speakers met Nederlandse ondersteuning. De smart speaker spreekt en verstaat dan Nederlands.

Slimme speaker die Nederlands ondersteunt

Natuurlijk komen er meerdere slimme speakers die Nederlands ondersteunen. Helaas is er nog geen Nederlandse slimme speaker op dit moment. Sterker nog, er zijn haast geen slimme speakers officieel verkrijgbaar in Nederland. De speakers die inmiddels wel in Nederland te koop zijn, hebben we hieronder weergegeven.

Onderstaande smart speakers zijn nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar, maar wel via andere landen aan te schaffen:

Zodra er meer smart speakers met Nederlandse taal beschikbaar zijn, zullen deze aan het overzicht worden toegevoegd.

Google Home Nederlands

Google heeft aangekondigd dat de Google Home Nederlandse ondersteuning krijgt. Dat wil zeggen dat de Google Assistent Nederlands zal geen spreken en verstaan. Met deze aankondiging lijkt de slimme speaker markt in Nederland zich te ontwikkelen. Google heeft aangekondigd dat de Nederlandse ondersteuning voor smart speakers in 2018 staat gepland. Sterker nog, op 18 februari meldde Google op haar blog dat de Google Assistent binnen enkele maanden Nederlands spreekt.

Als de Google Assistent Nederlands gaat ondersteunen zullen de andere grote merken ongetwijfeld volgen. Kun je ook niet wachten tot er een slimme speaker Nederlands gaat spreken? Wij houden je graag op de hoogte.

Wanneer Amazon Alexa Nederlands gaat spreken en verstaan is nog niet bekend. Of de Apple Homepod Nederlands gaat spreken is ook nog niet aangekondigd. De Sonos One zal de zowel Amazon Alexa als Google assistent gaan ondersteunen. Daarmee is bevestigd dat Sonos One Nederlands zal gaan ondersteunen zodra Google Assistent dit ook spreekt en verstaat.

Mogelijkheden slimme speaker Nederlands

Wat zijn de mogelijkheden van slimme speakers in Nederland? Deze ontwikkelen zich elke dag. Momenteel kunnen slimme speakers in Nederland gebruikt worden om bijvoorbeeld het nieuws of het weer voor te lezen. Bovendien kun je slimme lampen en muziek aan- en uitzetten door tegen de smart speaker te praten.

Op dit moment moeten al deze opdrachten uitgevoerd worden door Engels te praten. In de loop van 2018 zal het ook mogelijk worden om de slimme speakers opdrachten te geven in het Nederlands.

  • ‘OK Google, speel muziek af van Bob Marley via Spotify’
  • ‘Lees het nieuws voor’
  • ‘Wat voor weer is het in Den Helder?’

In Amerika kun je zelfs al eten en andere producten via de smart speaker bestellen. Bijvoorbeeld: ‘Order a pizza margherita for me’. In Nederland zal deze service voorlopig waarschijnlijk nog niet beschikbaar zijn. Voor een compleet overzicht bekijk je onze pagina met mogelijkheden van slimme speakers.

Ook zo’n slim apparaat in huis? Bekijk slimme speaker kopen.