sonos move review

Sonos Move Review: is dit de beste draadloze smart speaker?

De Sonos Move is een vrij grote draadloze smart speaker. Is dit deze beste draadloze smart speaker? Bekijk het in deze Sonos Move review.

Eerste indruk Sonos Move

De eerste indruk van de Sonos Move is goed. Zoals we gewend zijn bij Sonos is de doos vrij sober, maar toch wel elegant. Natuurlijk gaat het niet om de verpakking. Dus snel door naar het product zelf: de Sonos Move.

Solide en groot ontwerp

Bij het uitpakken valt mij gelijk op dat de Sonos Move redelijk groot is. Zeker in vergelijking met mijn Sonos One. Het ontwerp lijkt mij dan ook erg robuust. Het lijkt erop dat de Sonos Move echt wel tegen een stootje kan.

sonos move verpakkingsdoos
Zoals we gewend zijn van Sonos is ook de verpakkingsdoos van Sonos Move redelijk sober.

Net als bij de Sonos One is de Move bijna volledig rondom voorzien van gaatjes. Dit is het luidspreker patroon waardoor de beats worden gepompt. Als product ontwerper word ik erg vrolijk van dit stabiele en solide ogende product.

Aan de achterzijde zit een handgreep waarmee je de Sonos Move makkelijk oppakt. Tevens zit daar ook een powerknop, de knop voor het instellen en de wifi/bluetooth knop.

Aan de bovenzijde van Sonos Move bevinden zich touchknoppen om de muziek te bedienen.

Op de bovenzijde bevinden zich touch knoppen. Hiermee kun je de muziek pauzen, harder of zachter zetten of het volgende nummer afspelen.

Oplader van Sonos Move

De oplader van de Sonos Move is een soort ring die je ergens op een kastje kunt zetten. Ik gebruik dit als mijn basisstation van de Sonos Move.

sonos move
Een soort van ring dient als eenvoudig laadstation.

Als de luidspreker op de ring staat, dan laadt deze automatisch op. Je kunt hem er dus ook super makkelijk afhalen om de speaker mee te nemen naar bijvoorbeeld de badkamer. Persoonlijk vind ik dit erg goed werken.

Formaat Sonos Move

Eerder schreef ik al dat ik de Sonos Move vrij groot vond. Dit komt met name omdat ik de Sonos One al had. Nadat ik de Sonos Move enige tijd heb gebruikt vind ik het product een goed formaat hebben. Bovendien heb je een wat forser formaat nodig voor de hogere geluidskwaliteit.

 • Sonos Move afmetingen: 16x13x24cm (lengte x breedte x hoogte)

Hoeveel weegt Sonos Move?

Ook het gewicht van de Sonos Move is niet mals. Met 3 kilogram heb je een relatief zwaar product. Natuurlijk is dat voor de meeste mensen geen probleem. Een gemiddelde laptop weegt al snel meer dan 3 kilo.

 • Gewicht van Sonos Move: 3 kg (inslusief batterij)

Hoelang gaat de batterij van Sonos Move mee?

De Sonos Move bevat een batterij. Daardoor kun je hem overal mee naartoe nemen. Zo vind ik het heerlijk om in de tuin of gewoon in de badkamer naar muziek te luisteren.

 • Batterijduur van Sonos Move: max. 10 uur (gaat makkelijk een dag mee)

Handig is ook dat deze speaker bestendig is tegen waterspatten en stofdeeltjes. De behuizing is slijtvast en schokbestendig. Kortom, je hoeft je nergens zorgen om te maken als je speaker meeneemt.

sonos move batterijduur
De batterij van Sonos Move gaat makkelijk een dag in de tuin mee.

Bedienen van de Sonos Move

Het bedienen van de Sonos Move is makkelijk. Zeker als je al een product van Sonos gewend bent.

Net als andere slimme speakers kun je deze ook op meerdere manieren bedienen.

Je kunt Sonos Move bedienen met:

 • Sonos app
 • Google Home app
 • Spraakbesturing
 • Fysieke (touch)knoppen

Sonos Move met telefoon bedienen

De Sonos Move bevat bluetooth. Zo verbind je je telefoon makkelijk met bluetooth aan de luidspreker. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere slimme speakers die lang niet allemaal bluetooth bevatten.

Via Spotify of de Sonos app selecteer je dan eenvoudig muziek. Natuurlijk selecteer je ook het volgende nummer via de app op je telefoon.

sonos app
Bedien je Sonos One makkelijk met de Sonos app

Spraakbesturing

Als je thuis bent kun je speaker ook met wifi verbinden. Zo kun je met spraakbesturing dan ook al je slimme apparaten bedienen.

Uniek is dat Sonos zowel met Amazon als Google een contact heeft. Zo kun je op een Sonos beide slimme assistenten instellen. Dat kan bij geen enkel ander merk slimme speaker.

Op deze manier ben je helemaal klaar voor de toekomst, want zeer waarschijnlijk worden de functies van slimme speakers nog veel groter.

Op het moment van schrijven kan Google Assistant alleen Nederlands. De assistent van Amazon dus niet. In het filmpje hieronder zie je hoe de spraakbesturing met Sonos One werkt, voor Sonos Move werkt dit precies hetzelfde.

Wij gebruik Google Assistant regelmatig op de Sonos One.

Heeft Sonos Move bluetooth?

Ja, je verbind je telefoon makkelijk met Sonos Move via bluetooth. Zo speel je overal je favoriete muziek.

Als je gewoon thuis bent kun je overigens ook wifi gebruiken om de Sonos Move te verbinden. Zo bedien je bijvoorbeeld ook al je slimme lampen in huis.

Sonos producten in stereo modus

Als je meer producen van Sonos hebt kun je die makkelijk in stereo zetten met de Sonos app. Zo hoor je overal in huis dezelfde muziek. Bovendien klinkt het veel mooier als je uit meerdere speakers van alle kanten dezelfde muziek hoort.

Heb je andere slimme speaker met Google Assistant, zoals Google Nest Hub? Dan kun je een stereogroep app aanmaken in de Google Home app. Deze kun je alleen gebruiken als je Sonos Move thuis verbonden is met wifi. Zo gebruik je producten van andere merken in stereo met Sonos Move.

Geluidskwaliteit Sonos Move Review

Misschien wel het allerbelangrijkste van deze Sonos Move review: hoe is de geluidskwaliteit van Sonos Move?

Ik vind de geluidskwaliteit van Sonos Move super. Deze smart speaker biedt fantastisch geluid. Het mooie is dat je het zelfs overal mee naar toe kunt nemen. Zo luister je ook naar je favoriete beats in de tuin.

Zelf vind ik de bass erg goed klinken, maar mocht je die iets te zwaar vinden, dan kun je die aanpassen via de Sonos app. In de app kun je meer geluidsinstellingen aanpassen, zo tweak je de Sonos Move precies zoals jij het wilt. Geen zorgen, dit is ook voor leken heel eenvoudig.

Plus- en minpunten van Sonos Move

De plus- en minpunten van Sonos Move op een rijtje gezet.

✔️

Pluspunten

 • Zeer goed geluid
 • Batterijduur
 • Robuust en stevig ontwerp
 • Weerbestendig
 • Veel bedieningsmogelijkheden (Sonos app, Google Home app, spraakopdrachten en knoppen)
 • Verbinden met wifi én ook bluetooth
 • Ondersteunt zowel Google als Amazon assistent

Minpunten

 • Redelijk groot om mee te nemen in een tas op de fiets
 • Vrij prijzig (maar naar mijn idee wel z’n geld waard)
 • Spraakbesturing kan nog verbetert worden

Review Sonos Move

Ik vind de Sonos Move echt een fantatisch product

 • Geluidskwaliteit:
  ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)
 • Microfoon:
  ⭐⭐⭐⭐ (4/5)
 • Gebruiksgemak:
  ⭐⭐⭐ (3/5)
 • Kwaliteit afwerking:
  ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)
 • Prijs-kwaliteit:
  ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

In het kort: Sonos One Review

De Sonos Move heeft fantastische geluidskwaliteit. Het product is wat aan prijs, maar ik vind het zijn geld meer dan waard. Wat een prachtig product. Erg stevig, solide en toch oogt het erg mooi. Het opladen via het dockingstation gaat moeiteloos. De batterij gaat makkelijk een dag in de tuin mee. Het enige nadeel vind ik dat hij wat groot is om mee te nemen in een tas.

Eindoordeel review:

9

Eindoordeel Sonos Move Review

De Sonos Move is aan fantastisch product. De behuizing voelt super stevig en sterk. Ik krijg echt het gevoel dat deze jaren mee kan gaan (zoals een good old Bang & Olufsen). Toch ziet de Sonos Move er heel modern en stijlvol uit.

Je kunt het product bedienen zoals jij wilt: stembediening, met de Sonos app, via Spotify app (m.b.v. Google Home) of gewoon met de knoppen. Tevens verbind je makkelijk via wifi en bluetooth.

Als kers op de taart kan je zelfs kiezen uit twee slimme assistenten: Alexa of Google Assistant (dit is alleen met Sonos slimme speakers mogelijk).

Verder is deze smart speaker overal mee naartoe te nemen. Door de stof- en waterspat bestendigheid en de goede accu luister ik makkelijk een hele dag naar mijn favoriete muziek in de tuin.

Ook met de Sonos equalizer app pas je instellingen, zoals de bass van de speaker nog aan. Kortom, met de Sonos Move heb je extreem veel mogelijkheden. Toch is alles makkelijk en eenvoudig gemaakt. Van de Sonos Move ga je jaren plezier hebben.

De prijs van Sonos Move?

Of bekijk mijn keuze voor de beste slimme speakers. De Sonos Move koos ik als beste draadloze speaker.