verschillen google nest hub 2e gen en 1e

Verschillen tussen Google Nest Hub 2e generatie en 1e generatie

Wat zijn de verschillen tussen Google Nest Hub 2e gen en 1e gen? Alles over de verschillen tussen de nieuwe 2e generatie en de oude 1e generatie.

In het kort: verschillen Google Nest Hub 1e en 2e gen

Samengevat zijn dit de verschillen tussen de 1e en de 2e generatie Google Nest Hub:

  • Extra microfoon voor betere spraakbesturing
  • Ligt verbeterde speaker (iets betere bas)
  • Slaap meten met sensoren
  • Besturing met handgebaren
  • Design is vrijwel hetzelfde gebleven

Bovenstaande punten zijn verbeterd of toegevoegd in de nieuwe 2e generatie ten opzichte van de 1e generatie. Hieronder worden de verschillende punten uitgebreid toegelicht.

Vrijwel geen verschil in uiterlijk

De 2e generatie van Google Nest Hub is al een tijdje uit. De verbeterde versie is op verschillende kleine punten aangepast, maar ziet er vrijwel hetzelfde uit.

Beide apparaten, de 1e generatie en de 2e generatie van Google Nest Hub, zien er vrijwel hetzelfde uit. Ze beschikken beide nog steeds over een 7-inch beeldscherm. Echter is dit scherm bij de 2e generatie naadloos verwerkt in de behuizing. Dat ziet er iets netter uit, maar dat maakt voor de meeste mensen echt een minimaal verschil.

Dat scherm zit vast op een soort voet met viltachtige bekleding eromheen. In deze voet dit de speaker ingebouwd. De onderzijde is van een rubberachtig materiaal dat zorgt voor grip.

De behuizing is nu ook gemaakt van gerecycled plastic. Goed voor het milieu en het verschil is eigenlijk niet zichtbaar. Een positief wat betreft de duurzaamheid.

De 2e generatie Google Nest Hub is in het buitenland verkrijgbaar in vier kleuren: Chalk, Charcoal, Sand en Mist. Maar in Nederland is deze net als de 1e generatie slechts in twee kleuren verkrijgbaar: Chalk en Charcoal. In het Nederlands komt dat neer op wit en grijs.

Wat zijn de verschillen tussen de Google Nest Hub 2e gen en 1e gen?

De verschillen tussen de Google Nest Hub 2e generatie en 1e generatie zitten hem met name aan de binnenkant. Zo zijn er enkele aspecten van het product verbeterd en ook nieuwe functies zijn toegevoegd. Bekijk de exacte verschillen hieronder.

Verbeterde spraakbesturing

Allereest is de spraakbesturing verbetert. Een derde microfoon is in de 2e generatie toegevoegd, dit zorgt ervoor dat je stemgeluiden beter opgevangen worden.

Betere speaker

Ook zit er een betere luidspreker in het apparaat. Dit zorgt er met name voor dat er een betere bas in het apparaat zit. De 1e generatie heeft dan ook een behoorlijk matige bas.

Maar voor muziek luisteren moet je de Nest Hub nog steeds niet aanschaffen. De speakers zijn simpelweg vrij matig. Een betere Google speaker voor muziek luisteren is de Google Nest Audio. Ook die is laag geprijsd.

Bestuur het apparaat met gebaren

Door een nieuwe chip in 2e generatie Nest Hub kun je nu gebaren gebruiken om het apparaat te besturen. Zo kun je handgebaren op een kleine afstand van het product bepaalde acties uitvoeren. Hervat de muziek bijvoorbeeld door je handpalm naar het apparaat te richten.

Handig is vooral dat je het scherm nu niet altijd hoeft aan te raken. Stel dat je vieze handen hebt van het koken, dan kun je de kookwekker dus stoppen door het hand voor het scherm te houden.

Slaap meten met Google Nest Hub 2e generatie

Een nieuwe toffe functie van de Nest Hub 2e generatie is de slaapmeter. Verschillen sensoren in het apparaat kunnen namelijk aanvoelen of jij slaapt. Zo word het apparaat veel gebruikt als wekker. In de ochtend kun je dan precies zien hoe je geslapen hebt. Erg leuk en informatief. Bovendien lijkt het behoorlijk accuraat. Het meet bijvoorbeeld ook of je rustig slaapt, hoest of snurkt.

Bekijk de volledige review van de Google Nest Hub hier.