wat is een slimme speaker

Wat is een slimme speaker?

Een slimme speaker kan van alles voor je doen. Je kunt het apparaat besturen met je stem. Door tegen het apparaat te praten voert het opdrachten voor je uit. Maar wat is een slimme speaker precies? En wat is een Smart Speaker?

In het kort: wat is een slimme speaker?

Wat is een slimme speaker? Een slimme speaker is een apparaat voor in huis. Bijvoorbeeld in je woonkamer. Het apparaat ziet er meestal uit als een moderne luidspreker (speaker).

Slimme speakers zijn spraakgestuurd. Je kunt ze dus opdrachten geven door er tegen te praten. Zo kan een slimme speaker je Spotify muziek afspelen, je verwarming hoger zetten of een zoekopdracht op Google uitvoeren. En dat alles door er alleen maar tegen te praten.

De mogelijkheden van slimme speakers zijn ongekend. Momenteel kun je er al erg veel mee, en in de toekomst zullen de mogelijkheden alleen maar verder groeien.

Het idee is dat je niet alles meer via een scherm of telefoon hoeft te doen. Alleen door spraak kun je straks bijna alles doen wat je nu op je tablet, telefoon of computer deed. De gedachte erachter is dat spraak de meest natuurlijk communicatievorm voor de mens is. Bovendien is het erg gemakkelijk.

Momenteel worden smart speakers met name gebruikt voor:

  • Nieuws voorlezen
  • Recepten downloaden
  • Wekker zetten
  • Slimme lampen aan/uit zetten
  • Slimme thermostaat regelen: verwarming warmer of kouder
  • Boodschappenlijst bijhouden
  • Weersvoorspelling voorlezen
  • Verkeersbericht voorlezen
  • Muziek afspelen (via Spotify)

Onderstaande video laat zien dat Google Home in het Nederlands iets toevoegd aan het boodschappenlijstje.

Meer details over de mogelijkheden van slimme speakers.

In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om bestellingen via internet te doen. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van eten. Stel je eens voor dat je alleen maar hoeft te zeggen: ‘Bezorg een pizza salami om 18:00 uur’. Het apparaat doet zijn werk, en om 18:00 staat de bezorger voor de slimme deurbel. Makkelijker wordt het niet toch? De slimme speaker is het apparaat van de toekomst.

Wat is een Smart Speaker?

Naast Slimme Speakers wordt er ook veel gesproken over Smart Speakers. Er is eigenlijk geen verschil tussen beide. Het gaat hier gewoon om ‘de naam die je het beestje geeft’.

Smart Speaker is de Engelse vertaling van Slimme Speaker. Natuurlijk is de term ‘Slimme Speaker’ ook nog deels Engels. Als je het volledig naar het Nederlands vertaald, krijg je zoiets als ‘Slimme Luidspreker’. Dit is een term die door sommige mensen worden gebruikt.

Beschikbaarheid smart speakers

Een slimme speaker wordt ook wel een smart speaker genoemd. Zoals gezegd lijkt het op een muziekspeaker. Op dit moment zijn er een aantal grote merken die een smart speaker op de markt hebben gebracht. Nog niet al deze speakers zijn beschikbaar in Nederland. Wij houden de beschikbaarheid bij op slimme speaker kopen.

Wat is een slimme speaker? Die vraag hebben wij in bovenstaand artikel proberen te beantwoorden. Mocht je nog vragen of toevoeging hebben op dit artikel. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.