amazon echo kopen in Nederland

Amazon Echo kopen – Slimme speaker voor in huis of onderweg

Amazon Echo kopen? De Amazon Echo is de ideale slimme speaker voor in huis of onderweg. Welke types Amazon Echo zijn er? Wat zijn de verschillen? En waar kun je de Amazon Echo kopen? Je leest het hier.

Goedkoop Amazon Echo kopen

Wil je goedkoop de Amazon Echo kopen? Wij hebben voor je op een rij gezet waar deze te koop is. Bekijk het overzicht hieronder. Let erop dat er meerdere types Amazon Echo zijn. Scroll naar onder voor meer informatie over de verschillende Amazon Echo modellen.

De Amazon Echo is te koop bij:

*Let goed op de reviews bij Ebay. Zie ook het kopje Amazon Echo kopen via Ebay.

Verschillende Amazon Echo modellen

Er zijn verschillende Amazon Echo modellen uitgebracht. Generatie 2 is de laatste uitgebrachte generatie. Binnen deze generatie 2 zijn er meerdere modellen.

Amazon Echo modellen

Dit zijn de huidige Amazon Echo modellen die beschikbaar zijn op de markt.

amazon echo dot
Echo Dot
amazon echo
Echo
amazon echo plus
Echo Plus
amazon echo spot
Echo Spot
amazon echo show
Echo Show

Meer toelichting over de verschillende modellen lees je hieronder.

Amazon Echo Dot

De Amazon Echo Dot is de kleinste slimme speaker van Amazon. Deze smart speaker is ook het goedkoopste model van Amazon Echo.

amazon echo dot kopen
Kleinste model slimme speaker van Amazon Echo

Doordat dit apparaatje zo klein is bevat het ook de kleinste speaker. Dat wil ook zeggen: de minste kwaliteit van geluid. Waar de duurdere modellen allemaal kamervullend geluid hebben, heeft de Amazon Echo Dot dat niet. De speakers zijn daar niet krachtig genoeg voor.

Grote voordeel van de Echo Dot is dat deze relatief goedkoop is. De goedkope Amazon Echo Dot is daarom een interessant instapmodel. De mogelijkheden van het apparaat zijn namelijk gelijk aan de normale Amazon Echo en de Amazon Echo Plus. Enige verschil is dat de Amazon Echo Plus een ingebouwde ‘hub’ heeft voor eenvoudige installatie voor smart home apparaten. Dit betekent echter niet dat je smart home apparaten niet kunt gebruiken met de Amazon Echo Dot. De installatie is echter iets ingewikkelder. Smart home apparaten zijn slimme apparaten in huis, bijvoorbeeld een slimme lampen die je kunt aanzetten door tegen de Amazon Echo Dot te praten. Meer informatie over de slimme apparaten en combinatie met de mogelijkheden van slimme speakers.

Voordelen:

 • Goedkoop
 • Klein formaat
 • Goed instapmodel
 • Zelfde gebruiksmogelijkheden als Echo en Echo Plus modellen

Nadelen:

 • Kleine speaker (geen Dual-Speaker van Dolby)
 • Geen kamervullend geluid
 • Lage geluidskwaliteit

Bekijk bij Bol.com

Amazon Echo kopen

De Amazon Echo is het standaardmodel van de Amazon. Ookwel het midden model genoemd. De kwaliteit van de Amazon Echo is beter dan de Echo Dot. Zo zijn de speakers van een stuk hogere kwaliteit. Deze slimme speaker bevat namelijk Dual-Speaker van Dolby. Deze speakers zijn krachtig genoeg om je huiskamer van goede geluidskwaliteit te voorzien.

amazon echo kopen
Midden model Amazon Echo biedt veel mogelijkheden voor een goede prijs

De mogelijkheden van de Amazon Echo zijn gelijk aan de Echo Plus. Er is alleen één verschil. De installatie van slimme thuisapparaten gaat met de Echo Plus eenvoudiger. Dit komt door de speciale module die daarvoor is ingebouwd in de Echo Plus. Met de Amazon Echo gaat de installatie iets ingewikkelder. Bovendien is de geluidkwaliteit van de Echo Plus ook iets beter dan de Amazon Echo. Dit verschil is echter niet groot.

Voordelen

 • Goed standaardmodel
 • Veel mogelijkheden
 • Goede geluidskwaliteit

Nadelen

 • Geluidkwaliteit iets minder dan de Echo Plus
 • Eenvoudige installatie module voor slimme thuisapparaten ontbreekt

Bekijk bij Bol

Amazon Echo Plus

De beste slimme speaker zonder scherm van Amazon. De Echo Spot en Echo Show zijn nog duurder en wellicht beter, maar deze bevatten een ingebouwd scherm.

De Echo Plus heeft de beste speaker van alle modellen. Zelfs beter dan de duurdere Echo Spot en Echo Show. De luidspreker heeft een kamervullend geluid van hoge kwaliteit.

amazon echo plus kopen
De Amazon Echo Plus werkt eenvoudig samen met slimme Philips Hue lampen

Daarnaast bevat de Amazon Echo Plus een module waarmee eenvoudig andere slimme apparaten mee gekoppeld kunnen worden. Daardoor is de installatie van andere slimme apparaten een fluitje van een cent.

De Amazon Echo Plus maakt net als alle andere Amazon Echo modellen gebruik van de assistent Alexa. Dit is de algemene assistent van Amazon. Wil je de speaker muziek van Coldplay af laten spelen? Dan zeg je dus hardop: ‘Alexa, play music from Coldplay’. Vervolgens zal Alexa de muziek starten. Wil je een Amazon Echo Plus kopen? Bekijk hieronder dan de voor- en nadelen van de Echo Plus.

Voordelen

 • Beste geluidskwaliteit
 • Eenvoudig installatie module voor andere slimme apparaten
 • Kamervullend geluid

Nadelen

 • Prijs is hoger dan andere modellen zonder scherm
 • Geen scherm

Bekijk bij Bol.com

Amazon Echo Spot

De Amazon Echo Spot bevat in tegenstelling tot alle voorgaande modellen een scherm. Een scherm op je slimme speaker maakt alles erg overzichtelijk.

amazon echo spot kopen
De Echo Spot is een compact model met scherm.

De Echo Spot heeft een minder goede speaker dan de Echo en de Echo Plus.

Voordelen:

 • Apparaat heeft een scherm
 • Compact model

Nadelen:

 • Mindere geluidskwaliteit dan Echo en Echo Plus model

Bekijk bij Ebay

Amazon Echo Show

De Amazon Echo Show is het vlaggenschip van de slimme speakers van Amazon. Dit apparaat bevat een scherm, het grootste scherm wel te verstaan. Het scherm is 7 inch groot (17,7 centimeter).

amazon echo plus kopen
De Amazon Echo Plus bevat het grootste scherm en twee zeer goede speakers.

Dit apparaat geeft optimaal beeld en het beste kamervullend geluid van alle slimme speakers van Amazon. Er zijn twee hoge kwaliteit luidspekers in de Amazon Echo Plus verwerkt. Met het scherm kunnen er tevens video’s gekeken worden van online videoplatforms.

De hoogste kwaliteit speakers en het grote scherm leiden dan ook tot het duurste model. Als je de Amazon Echo Show kopen wil, dan zul je dus de hoogste prijs moeten betalen. Maar dan heb je ook wat.

Voordelen

 • Groot scherm van 17,7 centimeter
 • Twee hoge kwaliteit speakers
 • Kamervullend geluid
 • Mogelijkheid om video’s af te spelen

Nadelen

 • Hoogste prijs

Bekijk bij Bol.com

Amazon Echo kopen via Ebay

Je kunt de Amazon Echo goedkoop kopen via Ebay. Let dan echter wel op goede reviews van de verkoper op Ebay.

Wij linken alleen naar goed beoordeelde verkopers op Ebay. Iedereen kan namelijk iets verkopen op Ebay, net als op Marktplaats. Grote verschil is echter dat op Ebay veel nieuwe producten verkocht worden door webwinkels. Bovendien heeft Ebay een review en beoordelingen systeem. Daarmee kun je heel eenvoudig zien of een verkoper betrouwbaar is. Je kunt op die manier heel makkelijk een nieuwe Amazon Echo kopen via Ebay.

Op Ebay kun je producten bestellen bij verkopers op de hele wereld. Let daarom goed op de levertijden. Bij het bestellen van buiten de EU kunnen er tevens douanekosten in rekening worden gebracht. Voor de Amazon Echo linken wij alleen naar advertenties uit Groot-Brittannië, daarvoor gelden geen douanekosten.

Geen Amazon Echo kopen? Overweeg dan om een ander merk slimme speaker te kopen.