Skip to main content
beste slimme speaker

Beste slimme speakers die Nederlands spreken

De beste slimme speakers (die Nederlands ondersteunen) op een rij. Wij beoordeelden de Nederlandse slimme luidsprekers van 2020.

Beste slimme speaker allround

Google Home

Beste allround keus voor een slimme speaker. Goed geluid voor een erg goede prijs. Werkt feilloos samen met Google assistant.

Lees meer

Bekijk prijs:

Beste goedkope slimme speaker

Google Nest Mini

De beste goedkoopste slimme speaker van dit moment. Dezelfde slimme mogelijkheden, maar dan met iets mindere geluidskwaliteit.

Lees meer

Bekijk prijs:

Beste draadloze slimme speaker

Sonos Move

Beste draadloze speaker. Geniet van uitstekende geluidskwaliteit in de tuin of op het strand. Batterij gaat ruim 10 uur mee.

Lees meer

Bekijk prijs:


Beste geluidskwaliteit tot €250

Sonos One

Heldere geluidskwaliteit zoals je dat van Sonos gewend bent. Met spraakondersteuning van Google Assistant. Uniek is dat Amazon Alexa ook op deze speaker werkt.

Lees meer

Bekijk prijs:

Beste geluidskwaliteit vanaf €250

Harman Kardon Citation 300

De beste geluidskwaliteit voor in je woonkamer. Voor de muziekliefhebber met een ruimer budget. Harman Kardon zal je niet teleurstellen.

Lees meer

Bekijk prijs:

Beste slimme speaker met beeldscherm

Google Nest Hub

Slimme speaker met scherm. Makkelijk video’s, je agenda en de huidige verkeerssituatie bekijken. Het hele slimme huis bedienen met deze ideale slimme speaker.

Lees meer

Bekijk prijs:

Alle speakers op deze pagina maken gebruik Google Assistent, dat betekent dat ze Nederlands spreken (m.u.v. UE Boom en Apple HomePod). De slimme speakers van Amazon Echo zijn hierin niet opgenomen omdat ze geen Nederlands ondersteunen.


Beste allround slimme speaker

Beste keus: Google Home. Dit is één van de populairste slimme speakers in Nederland. De goede prijs-kwaliteit verhouding maakt dat dit de beste slimme speaker allround is.

wat is een slimme speaker
Google Home is de beste allround speaker vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding.

De geluidskwaliteit van Google Home is erg goed voor z’n prijs. Het apparaat is ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer of keuken. Bovendien werkt deze slimme speaker eenvoudig en ziet het er stijlvol uit.

 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • Goede geluidskwaliteit voor de (slaap)kamer
 • Product van Google, werkt feilloos samen met Google Assistant
 • Stijlvol design
 • Eenvoudige bediening

De slimme speaker is van Google zelf, dat betekent dat je de updates en nieuwe mogelijkheden van Google Assistent als eerste ontvangt. Al met al is dit de beste keus voor de meeste consumenten.

Bekijk de prijs:


Beste goedkope slimme speaker

De beste goedkope slimme speaker voor een laag budget. Leuk voor een eerste kennismaking met deze technologie. Of als uitbreiding van je slimme huis.

Google Nest Mini

Beste budget keus: deze speaker valt in het budget segment. Leuk voor een eerste kennismaking met een slimme speaker. Het heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden als andere slimme speakers, alleen de geluidskwaliteit is minder.

 • Goedkoop
 • Leuk instapmodel
 • Geschikt voor kleine ruimtes
 • Product van Google, werkt feilloos met Google Assistant

google nest mini beste goedkope slimme speaker
De Google Nest Mini is de beste goedkope slimme speaker

De Google Nest Mini is het instapmodel van Google zelf. Het is een goedkope slimme speaker voor een eerste kennismaking. De geluidskwaliteit is acceptabel, maar verwacht er niet teveel van.

Google Nest Mini is de verbeterde opvolger van Google Home Mini. Deze opvolger heeft betere speakers Het is een leuk apparaatje om de functies van een slimme speaker uit te proberen.

Het voordeel van apparaten van Google is dat je de updates van Google’s slimme assistent als eerste krijgt, daarmee heb je altijd alle nieuwe functies en mogelijkheden.

Bekijk de prijs:

Let op: de Google Nest Mini ziet er hetzelfde uit als Google Home Mini. De Google Nest Mini is echter een verbeterde versie. Let er dus op of je daadwerkelijk Google Nest Mini besteld.


Beste draadloze slimme speakers

De beste draadloze slimme speakers voor bijvoorbeeld op het strand of in het park. Veelal gaat het hierbij om slimme speakers met bluetooth. Omdat je niet overal wifi hebt kun je via bluetooth verbinding maken.

JBL Link 20

De JBL Link 20 is één van de beste draadloze slimme speakers. Deze draagbare speaker is een direct concurrent van Google Home.

 • Draadloos
 • Spatwaterdicht
 • Stofdicht

jbl link 20 waterdicht
De draadloze JBL Link 20 is een directe concurrent van Google Home.

Voordeel van deze JBL slimme speaker is natuurlijk dat hij draadloos is. Maar ook nog eens spatwaterdicht en stofdicht. Je kunt dit apparaat dus overal mee naar toe nemen.

Deze speaker uit het middensegment is een goede allround speaker. Het heeft een heel goede geluidskwaliteit voor in de keuken of slaapkamer. Maar verwacht geen feest te kunnen geven met deze boxen.

Wil je een draadloze smart speaker met betere geluidskwaliteit? Scroll dan nog even verder naar onder.

Bekijk de prijs:

JBL Link serie

JBL heeft een complete lijn met Nederlandse slimme speakers op de markt gebracht. De JBL Link 300 en JBL Link 500 behoren tot de beste draadloze slimme speakers op de markt.

jbl link series met google assistent
De JBL Link 300 en JBL Link 500 zijn draadloze krachtpatsers van JBL.

De twee krachtpatsers zijn geschikt voor gebruik is grotere ruimtes zoals woonkamers. De JBL Link 300 beschikt over een 50 Watt speaker wat voldoende is voor de meeste woonkamers.

De JBL Link 500 heeft nog meer power (en nog beter geluid). Deze beschikt over een 60 Watt speaker. Daardoor is dit een goede vervanger voor vele verouderde stereo installaties in huishoudens.

Bekijk JBL Link 300:

Bekijk JBL Link 500:

UE Megaboom 3

Ultimate Ears presenteert een uitstekende geluidskwaliteit met de UE Megaboom 3. Deze hoge kwaliteit draadloze speaker ondersteunt echter geen Nederlandse spraakbediening.

 • Super goede geluidskwaliteit
 • Accu gaat ruim 20 uur mee
 • Volledig waterdicht (zelfs voor in het zwembad)
 • Stofdicht en valbestendig
 • Ondersteunt geen Nederlandse spraakbediening

draagbare slimme speaker ue megaboom 3
De draagbare slimme speaker UE Megaboom 3 maakt gebruik van Amazon Alexa.

De UE Megaboom 3 maakt gebruik van slimme assistent Amazon Alexa. Dat betekent dat deze draadloze luidspreker geen Nederlands spreekt. Je dient de speaker dus met een speciale UE app op je telefoon te bedienen.

Bekijk de prijs:

Sonos Move

De beste draadloze slimme speaker van dit moment. Sonos maakt gelukkig wél gebruik van Google Assistant. Dus deze spreekt Nederlands.

 • Beschikt over Bluetooth en Wifi
 • Beste geluidskwaliteit van de draadloze speakers
 • Bestendig tegen vocht, regen, stof en sneeuw
 • Accu gaat 10 uur lang mee
 • Eenvoudig opladen met meegeleverd accesoire

beste draadloze luidspreker sonos move
De beste draadloze luidspreker is de Sonos Move.

Kwaliteit zoals je dat van Sonos gewend bent. Geniet van het heldere krachtige geluid met een batterij die tot 10 uur meegaat.

Plaats de box op het meegeleverde accessoire en je speaker laadt automatisch op. Dus geen gedoe met een stekker.

Staat de bas iets te hard? Pas het makkelijk aan met behulp van de Sonos App. Volgend nummer? Gebruik een Nederlandse spraakopdracht en vraag voor het volgende nummer.

Al met al is dit de beste draadloze slimme speaker van dit moment.

Bekijk de prijs:


Beste geluidskwaliteit tot €250

De beste betaalbare slimme speakers met hoge geluidskwaliteit (tot €250). Een genot voor iedere muziekliefhebber. Ofwel de beste deals voor de muziekliefhebber.

Sonos One

De Sonos One is enorm populair. Het product kenmerkt zich door zeer hoge geluidskwaliteit voor een betaalbare prijs.

 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Relatief goedkoop voor dergelijke kwaliteit
 • Werkt met assistent van Google én die van Amazon (dit is uniek!)

sonos-one-wit-geluidskwaliteit
Sonos One biedt uitstekende geluidskwaliteit voor een betaalbare prijs

De speakers van Sonos zijn immens populair. Ze staan bekend om de uitstekende en heldere geluidskwaliteit. De slimme speaker Sonos One maakt deze reputatie meer dan waar.

Wij beoordelen Sonos One als een uitstekend product. Het design, de functionaliteit en de geluidskwaliteit zijn uitstekend.

De Sonos One spreekt Nederlands en maakt gebruik van Google Assistant. Uniek is dat Sonos One ook met assistent Amazon Alexa werkt. Maar helaas spreekt Alexa momenteel nog geen Nederlands.

Bekijk de prijs:

Of bekijk de overige modellen van Sonos.

Harman Kardon Citation One

Opzoek naar hoge geluidskwaliteit? Dan is het merk Harman Kardon altijd een goede keus. Met het instapmodel van dit top merk, de Harman Kardon Citation One, heb je goed geluid voor relatief weinig geld.

 • Zeer goede geluidskwaliteit
 • Hoogwaardige afwerking
 • Scandinavisch design
 • Gerenommeerd merk

harman kardon citation one beste nederlandse slimme speaker
Harman Kardon Citation One de beste keus voor muziekliefhebbers met een laag budget.

Het Scandinavische design is geschikt voor iedere kamer. Bovendien zijn de Harman Kardon Citation speakers in stereomodus samen te gebruiken.

Deze speaker heeft 40 Watt, ben je opzoek naar meer power? Dan kom je uit bij de grote broer Harman Kardon Citation 100, zoals hieronder beschreven.

Bekijk prijs:


Beste geluidskwaliteit vanaf €250

Een overzicht van de beste Nederlandse slimme speakers in het hogere segment (€250+). Met deze speakers beschik je over de allerhoogste geluidskwaliteit.

De onderstaande slimme speakers beschikken over uitstekende geluidskwaliteit. Ze zijn geschikt voor grotere ruimtes zoals een ruime woonkamer. Ook een feestje geven met deze speakers gaat wel lukken.

Harman Kardon Citation 100

Opzoek naar voortreffelijke geluidskwaliteit? Dan is Harman Kardon altijd een goede keus. Het merk Harman Kardon staat garant voor geweldig geluid.

 • Stijlvol design
 • Hoge kwaliteit afwerking
 • Zeer hoge geluidskwaliteit

Harman Kardon Citation 100 Nederlands
De Harman Kardon Citation 100 perfect voor de grotere (woon)kamers.

Met de Harman Kardon Citation 100 haal je slimme speaker in huis die uitstekende geluidskwaliteit heeft. De speaker is goed bruikbaar is grotere ruimtes, zoals een ruime woonkamer.

Naast de hoge kwaliteit is het product ook nog eens stijlvol ontworpen en hoogwaardig afgewerkt. Koop je meer speakers uit de Harman Kardon Citation serie? Dan kun je ze in stereo modus laten samenwerken.

Bekijk de prijs:

Harman Kardon Citation 300

Met de Citation productlijn heeft Harman Kardon een fantastische reeks slimme speakers naar Nederlands gebracht. Deze productlijn is onze persoonlijke favoriet binnen de slimme speakers.

Zet dit apparaat in je woonkamer en verbluf iedereen met de zinderende geluidskwaliteit. De Harman Kardon Citation 300 zal je niet teleurstellen. Kortom, perfect geluidskwaliteit.

harman kardon citation 300
De Harman Kardon Citation 300. Een goede keus voor de muziekliefhebber.

Deze smart speaker is te gebruiken in stereo modus met alle andere Harman Kardon Citation speakers. De apparaten worden draadloos met elkaar verbonden via wifi. Zo kun je muziek in alle vertrekken van het huis laten afspelen.

Bekijk de prijs:

Harman Kardon Citation 500

Op zoek naar nóg meer? Voor échte muziek fanaten is de Harman Kardon Citation 500 op de markt gebracht.

Gegarandeerd het allerbeste geluid. Daarvan ben je zeker met de Citation productlijn. Onze favoriet vanwege hoogwaardige afwerking, stijlvol design en natuurlijk het geluid.

harman kardon citation 500
De hoogste geluidskwaliteit op de slimme speaker markt: Harman Kardon Citation 500.

De Citation 500 is de crème de la crème onder de Nederlandse slimme speakers. Betere geluidskwaliteit ga je naar onze mening niet vinden. Je betaald wat, maar dan heb je ook wat.

Kortom met de sublieme geluidskwaliteit van de Harman Kardon Citation 500 heb jij de beste Nederlandse slimme speaker in huis. Ook deze slimme speaker ondersteunt Nederlands met behulp van Google Assistent.

Bekijk de prijs:


Beste slimme speakers met scherm

Een slimme speaker met een scherm. Dat is handig. Zo kan Google Assistant je ook vanalles laten zien. Google Nest Hub is hét slimme middelpunt van je huis.

 • Agenda weergeven op het scherm
 • Weersverwachtingen en huidige verkeerssituatie weergegeven
 • Bekijk video’s op YouTube, bijvoorbeeld receptvideo’s tijdens het koken
 • Ook te gebruiken als digitale fotolijst

google nest hub
Google Nest Hub is de beste slimme speaker met scherm.

Net als een ‘gewone’ slimme speaker, maar dan met scherm. Heel handig om toch net even iets meer te zien.

Zo bedien je makkelijk al je slimme producten vanaf het scherm (zoals je slimme lampen). Dit maakt de Google Nest Hub een goed centraal punt van je slimme huis. Natuurlijk kun je ook gewoon spraakbediening gebruiken.

Vraag Google bijvoorbeeld om je favoriete video af te spelen op YouTube. Of vraag hoe je een ananas het beste kunt snijden tijdens het koken. Je slimme assistent zal je helpen met een video.

Bekijk prijs:

Google Nest Hub Max

De voordelen van een slimme speaker met scherm, maar dan iets groter. Wel zo makkelijk.

google nest hub en google nest hub max
Het verschil in formaat; links de Google Nest Hub, rechts de Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is de grote broer van de Google Nest Hub. Alles net even wat groter. En een stuk betere geluidskwaliteit.

Ondanks dat de Google Nest Hub Max nog niet officieel is uitgebracht in Nederland, is hij al wel beperkt verkrijgbaar. Ook wordt deze gewoon met Europese stekker geleverd en spreekt hij Nederlands.

Wordt één van de eersten met Google Nest Hub Max.

Bekijk beschikbaarheid:


Beste Slimme Speaker van Apple

Een slimme speaker voor Apple liefhebbers; de Apple HomePod. Kwaliteit zoals je dat van Apple kunt verwachten.

 • Voor de Apple liefhebber
 • Design zoals je van Apple verwacht
 • Goed geluid
 • Maakt gebruik van Siri

homepod slimme speaker van apple
De slimme speaker van Apple, de HomePod.

De Apple HomePod maakt gebruik van slimme assistent Siri. Helaas spreekt Siri nog geen Nederlands op de slimme speaker (Siri kan alleen Nederlands op iPhones en iPads).

Ook is de Apple HomePod nog niet officieel in Nederland uitgebracht. Gelukkig kun je hem al wel gewoon kopen. Maar mogelijk werken nog niet alles functies in Nederland.

Bekijk prijs:


Onze keus voor de Beste Slimme Speakers

Al met al heb je best wel wat keus. Kun je geen keuze maken? Geen probleem, we helpen je graag. Hierbij onze keus voor de beste slimme speakers per categorie.

 • Beste keus allround: Google Home, bekijk
 • Beste goedkope slimme speaker: Google Nest Mini, bekijk
 • Draadloze slimme speaker: Sonos Move, bekijk
 • Hoogste geluidskwaliteit tot €250: Sonos One, bekijk
 • Hoogste kwaliteit vanaf €250: Harman Kardon Citation 300, bekijk
 • Beste smart speaker met scherm: Google Nest Hub, bekijk
 • Apple fans: HomePod (geen Nederlandse taal), bekijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *