google nest hub review

Google Nest Hub Review

Wij hebben Google Nest Hub enkele weken getest. Bekijk ons oordeel in de Google Nest Hub Review. Is hij zijn geld waard?

Review Google Nest Hub

Ons oordeel over Google Nest Hub.

 • Geluidskwaliteit:
  ⭐⭐⭐⭐ (4/5)
 • Microfoon:
  ⭐⭐⭐⭐ (4/5)
 • Gebruiksgemak:
  ⭐⭐⭐ (3/5)
 • Kwaliteit afwerking:
  ⭐⭐⭐⭐ (4/5)
 • Prijs-kwaliteit:
  ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

In het kort: Google Nest Hub beoordeling

Het geluid van Google Nest Hub is goed voor het gemiddelde formaat woonkamer of keuken. Wij vinden de Nest Hub vooral handig voor in de keuken of op het nachtkastje. Zo kijk je nog even een YouTube filmpje voor het slapen gaan of bekijk een kookfilmpje tijdens het koken. Met de touchscreen zet je de slimme lampen makkelijk uit of verander je ze van kleur.

google nest hub

Eindoordeel review:

8,0

Google Nest Hub op slaapkamer
Ik testte Google Nest Hub ruim twee weken, bijvoorbeeld in de slaapkamer naast het bed.

Voor- en nadelen van Google Nest Hub

De voor- en nadelen van Google Nest Hub? Alle plus- en minpunten op een rijtje.

✔️

Pluspunten

 • Goed geluid voor gemiddelde kamer
 • Nederlandse taal
 • Touchscreen voor makkelijke bediening
 • Filmpjes kijken op scherm
 • Klein en compact
 • Zachte prijs

Minpunten

 • Geen camera voor videobellen
 • Soms verstaat het apparaat je verkeerd
 • Product doet denken aan tablet, maar bevat geen accu
 • Niet zo gebruiksvriendelijk als tablet

Goedkope Google Nest Hub aanschaffen?

Of lees nog even verder…

Design en Formaat Google Nest Hub

Toen ik Google Nest Hub ontving was ik verbaasd over hoe klein deze is. Het is echt een klein apparaatje.

google nest hub formaat beeldscherm
Dit is het formaat van Google Nest Hub.

Met mijn achtergrond als industrieel ontwerper kan ik het design enigszins gedegen beoordelen. Persoonlijk vind ik het een modern en stijlvol ontwerp. Het heeft heel veel weg van een tablet, ik heb dan ook de neiging om het product soms op te pakken als tablet. Maar zo is het niet bedoeld.

Zoals gezegd was hij dus kleiner dan ik verwachtte. Maar voor op het nachtkastje of in de keuken heeft hij eigenlijk het perfecte formaat. Je kijkt er makkelijk even een kookfilmpje of een vlog video op. Ook als wekker/klok is het beeldscherm groot genoeg.

Afmetingen Google Nest Hub (beeldscherm)

Dit zijn de afmetingen van Google Nest Hub en het formaat van het beeldscherm.

 • Afmetingen van Google Nest Hub: 17,9 x 11,8 x 6,7 cm (lengte x breedte x diepte)
 • Formaat Google Nest Hub beeldscherm: 7 inch. Dat is een beeldschermdiagonaal van 17,8 centimeter, dus van linkeronderhoek naar rechterbovenhoek.

Google Nest Hub touchscreen is handig, maar nog niet perfect

Het lijkt leuk zo’n touchscreen in combinatie met een slimme speaker. Maar is dat het ook? Deels wel.

Waarom is het Google Nest Hub scherm niet handig?

Waarom is het scherm dan nog niet perfect? Nou met de Nederlandse taal zijn er nog de nodige schoonheidsfoutjes. Zo vroeg ik recepten op, die ook tevoorschijn kwamen. Echter werden de recepten van ah.nl op verkeerde wijze weergegeven.

nadelen google nest hub
Nadelen van Google Nest Hub zitten hem vooral in een aantal schoonheidsfoutjes. Zo wordt het stappenplan van een recpet op ah.nl wordt verkeerd weergegeven.

Ook wil ik filmpjes vanaf enige afstand bekijken. Ik vraag dan “Hey Google, zoek naar filmpjes van Streetlab op YouTube.” Google Nest Hub laat mij dan ook een overzicht van deze filmpjes zien. Maar om één van de filmpjes te kiezen, moet ik op het scherm klikken.

youtube filmpjes kijken op smart display
Met deze smart display kijk je makkelijk filmpjes op YouTube. Nadeel is dat je naar het beeldscherm toe moet lopen om een filmpje te selecteren.

Je moet dan dus weer naar de tablet toe lopen om een video te selecteren. Dat is dan weer jammer, spraakbediening is op die manier toch wat overbodig. Aan de andere kant heb je juist spraakbediening nodig om een zoekopdracht uit te voeren. De combinatie van spraakbediening en touchscreen bediening voelt wat gek.

Waarom is het Google Nest Hub beeldscherm wel handig?

Het scherm is handig om filmpjes te kijken of even snel de lampen van de kleur te veranderen met touchscreen. Zo selecteer je eenvoudig één van de vele kleuren van je lampen.

bedien je lampen met een smart display
Bedien je slimme lampen met een smart display zoals Google Nest Hub. Hier kies ik een kleur van mijn lampen, zo verander je makkelijk de sfeer in huis.

Ook creëert Google Nest Hub een beetje een overzicht van je slimme huis. Met de nadruk op een beetje, het is namelijk lang niet zo uitgebreid als de Google Home app op je smartphone. Toch zie je wel waar al je slimme apparaten zich bevinden.

google nest hub overzicht slimme huis
Google Nest Hub creëert overzicht in je slimme huis. Zo bedien ik makkelijk de lampen, de robotstofzuiger of andere slimme producten in huis.

Tot slot is de digitale fotolijst een leuke functie van Google Nest Hub. Het apparaat geeft willekeurig foto’s van jou weer.

Google Nest Hub heeft geen camera voor beeldbellen, toch kun je videobellen

Huh? Toch kun je videobellen? Zonder camera? Ja! Dat is wel een beetje gek. Je kunt via Google Nest Hub namelijk wel diegene zien met wie jij belt.

Maar diegene ziet jou niet als je met Google Nest Hub videobelt. Hij of zij hoort jou alleen.

google nest hub microfoon uitschakelen
Op de achterzijde van Google Nest Hub zit een knop om de microfoon uit te schakelen.

Het beeldbellen doe je video de Google Duo applicatie. Dit hoef je niet te installeren. Je moet alleen even je telefoonnummer koppelen via de Google Home app. Bekijk daarvoor bellen met een slimme speaker.

Beperkte functies Google Nest Hub: geen Netflix

Google Nest Hub heeft helaas nog wel wat beperkte functies. Het product voelt aan als een tablet, maar is dat duidelijk niet. Zo kun je zelf geen applicaties installeren. Ook is Google Nest Hub niet draagbaar, je zit dus vast ook een snoer van ongeveer 2 meter.

Jammer is ook dat Netflix nog niet werkt. Dat zou wel echt een verbetering van het product zijn. Op dit moment kun je echter nog geen Netflix films kijken via Google Nest Hub. Dat is voor ons een groot minpunt in deze Google Nest Hub Review.

Is Google Nest Hub beter dan Google Home?

Ja, wij vinden Google Nest Hub beter dan Google Home.

Een schermpje is toch wel erg handig. Ondanks de schoonheidsfoutjes kun je wel makkelijk filmpjes of foto’s bekijken. En bovendien heb je meer overzicht over de slimme producten in je huis.

google nest hub vs google home
Links Google Nest Hub vs Google Home in het midden en rechts Google Nest Mini.

Daarnaast is de geluidskwaliteit van Google Nest Hub en Google Home ongeveer gelijk. Verder kun je alles met Google Nest Hub wat je ook met Google Home kan.

Aangezien de prijs niet veel van elkaar verschilt, vinden wij Nest Hub dus een betere aankoop van Google Home.

Wij verkozen Google Nest Hub trouwens tot beste smart display. Het product is zijn prijs meer dan waard.

Google Nest Hub kopen

Waar kun je Google Nest Hub kopen? Bekijk hieronder de prijzen van verschillende winkels voor Google Nest Hub. Zo zie jij eenvoudig waar je goedkoop Google Nest Hub kopen kunt.

Google Nest Hub kopen?

Of bekijk de beste slimme speakers