whatsapp en google assistent

Whatsapp berichten verzenden met Google Assistent of Slimme speaker

Vanaf nu kun je Whatsapp berichten verzenden met Google Assistent. Geef je slimme speaker een spraakopdracht om Whatsapp berichten verzenden.

Berichten verzenden met Google Assistent

Google heeft wederom nieuwe functies toegevoegd aan Google Assistent. Vanaf nu is het mogelijk om berichten te verzenden met de slimme assistent.

Dit is mogelijk vanaf alle apparaten waarop jij Google Assistent hebt staan. Waarschijnlijk je Android smartphone of slimme speaker.

Je kunt berichten verzenden via Whatsapp, Telegram en Facebook Messenger. Ook sms’jes voorlezen en verzenden is mogelijk. Overigens kon je al berichten verzenden via Google Hangouts.

whatsappjes voorlezen met slimme speaker
Whatsappjes voorlezen met slimme speaker of Google Assistent.

Hoe lees je Whatsapp berichten met Google Assistent

Het voorlezen van Whatsapp berichten met je slimme speaker, hoe werkt dat? Zoals we gewend zijn van Google, werkt het met een heel eenvoudig spraakcommando.

Zeg het volgende: “Hey Google, lees mijn Whatsapp berichten voor.” Vervolgens zal Google assistent al jou nieuwe berichten in het Nederlands voorlezen.

Google zal je ook vragen of je een antwoord wilt sturen. Als je dat wilt, kun je dit bericht ook inspreken.

whatsapp berichten versturen google assisten
Whatsapp berichten versturen met Google Assistent

Whatsappjes verzenden met je slimme speaker

Het is ook mogelijk om Whatsapp berichten te verzenden met Google Assistent. Zo verstuur je Whatsappjes met je slimme speaker tijdens het koken, zonder je handen te gebruiken.

Geef het spraakcommando: “Hey Google, verstuur een Whatsapp bericht naar Rutger.”

Vervolgens zal Google vragen wat je wilt verzenden. Zeg bijvoorbeeld “Hoe gaat het?”

De slimme speaker zal vervolgens vragen of hij het goed verstaan heeft en of je dit bericht daadwerkelijk wilt verzenden. Een simpel antwoord met “Ja” volstaat om het bericht te verzenden.

whatsapp en slimme speaker

Slimme speakers met Google Assistent

Om Whatsappjes voor te lezen en te versturen heb je Google Assistent nodig. Wil je dit doen met je slimme speaker? Dan heb je een slimme speaker met Google Assistent nodig.

Bekijk de beste slimme speakers met Google assistent.

Of bekijk de overige mogelijkheden van slimme speakers.

4 gedachten over “Whatsapp berichten verzenden met Google Assistent of Slimme speaker”

  1. Bedankt voor uw bericht, excuses voor de late reactie. Heeft u de laatste updates geïnstalleerd en uw slimme speaker en uw telefoon? En heeft u Google Assistent gekoppeld aan uw telefoon? Anders werkt het niet. U kunt dit doen via de Google Home app op uw telefoon.

   Wellicht kunt u eerst proberen om een Whatsapp bericht te versturen met Google Assistent op uw telefoon. Dus zonder de slimme speaker. Houdt de ‘Home’-knop lang ingedrukt, Google Assistent zal dan in beeld verschijnen en naar u luisteren. Vraag Google Assistent om uw Whatsapp berichten voor te lezen of te verzenden zoals in het artikel beschreven. Werkt dit? Mocht dit niet lukken dan beschikt uw telefoon mogelijk nog niet over de laatste update.

   1. Ik krijg het ook niet voor elkaar. Alles staat goed ingesteld. Als ik commando geef valt de speaker uit en gebeurt er niets

    1. bij mij hetzelfde, via telefoon werkt het, via google nest mini gebeurt niets na mijn commando

Reacties zijn gesloten.