slimme speaker nederlands

Google Assistent in Nederlandse taal leidt tot Nederlandse slimme speaker

Kan de slimme speaker al Nederlands? Nee, helaas nog niet. Maar dat duurt niet lang meer. Google Assistent wordt binnenkort Nederlands ondersteund.

Google Assistent spreekt Nederlands

Tot 26 juni 2018 heeft een selecte groep testers van de Nederlands sprekende Google Assistent de tijd om feedback te geven. Daarna zal de Google Assistent voor iedereen in het Nederlands beschikbaar komen.
De selecte groep testers maken gebruik van de bèta versie van de Nederlands sprekende en luisterende Google assistent. Na 26 juni zal Google zeer waarschijnlijk de Nederlandse assistent snel voor iedereen toegankelijk maken.

Alleen Nederlands op smartphones

Google heeft aangegeven dat de slimme assistent voorlopig alleen op smartphones Nederlands zal spreken. De officiële Nederlandse versie van de slimme speaker Google Home zal later worden uitgebracht.
Het is nog onduidelijk om het al wel mogelijk wordt om de Nederlandse Google assistent op geïmporteerde Google Home apparaten te gebruiken. De slimme speaker Google Home is namelijk al wel officieel uitgebracht in andere landen zoals Duitsland en de Verenigde Staten.
Wanneer de officiële release datum van de Nederlandse Google Home zal zijn is dus nog niet bekend. Wij hopen nog op 2018. Eerder werd er al aangekondigd dat dit op de planning staat.

Amazon Alexa in het Nederlands

De slimme assistent Amazon Alexa is helaas ook nog niet beschikbaar als slimme speaker in het Nederlands. Amazon heeft nog niet aangegeven wanneer dit gaat gebeuren. Maar de verwachting is wel dat dit gaat gebeuren.