google nest mini vs google home mini

Google Nest Mini vs Google Home Mini, wat zijn de verschillen?

Wat zijn de verschillen tussen Google Nest Mini vs Google Home Mini? Is Google Nest Mini beter dan Google Home Mini? Wij vergelijken de twee producten met elkaar.

Verschillen Google Nest Mini vs Google Home Mini

Het grote verschil is dat Google Nest Mini de nieuwe verbeterde versie van Google Home Mini is. Het product beschikt nu over betere geluidskwaliteit, een ophang gat, verbeterde microfoons en verbeterde chip (meer mogelijkheden).

nest mini ophanggat
Google Nest Mini bevat nu een ophanggat aan de onderzijde

Google Nest Mini is de vernieuwde versie van Google Home Mini, dit is wat er verbeterd is:

  • Verbeterd geluid
  • Extra microfoon (en dus beter)
  • Vernieuwde chip met meer mogelijkheden
  • Toegevoegd ophang gat aan onderzijde

Er zijn meer wijzigingen, maar bovenstaande zijn de belangrijkste. Zo is de buitenzijde van Google Nest Mini is bijvoorbeeld ook gemaakt van gerecycled materiaal. In onze ogen is dat een interessante, maar iets minder belangrijke verbetering.

Google Nest Mini Review

Wij beoordeelden de Nest Mini met dit cijfer:

7,5

Bekijk onze complete Google Nest Mini Review.

Google Home Mini Review

Wij beoordeelden de Home Mini met dit cijfer:

7

Bekijk onze volledige Google Home Mini Review.

Welke is beter: Google Nest Mini of Google Home Mini?

Dat is een makkelijke vraag: Google Nest Mini is beter. Het geluid is beter, de microfoon is iets beter en de ingebouwde chip is nieuwer en beter. Tot slot is het ophang gat een handige toevoeging.

Soms zal Google Home Mini echter nog interessant zijn omdat deze goedkoper is. Maar in veel gevallen is ook de Google Nest Mini al erg goedkoop en soms zelfs in de aanbieding.

Overigens zien beide apparaatjes er precies hetzelfde uit. Alleen de onderzijde is anders en ook de aansluiting van het snoer is anders.

Is Google Nest Mini de tweede generatie?

Google Nest Mini wordt wel eens de tweede generatie genoemd. Men bedoelt daarmee de twee generatie van Google Home Mini. Ze zeggen dan Google Home Mini tweede generatie. Ook wordt er wel eens gesproken over Google Home Mini 2. Beide begrippen zijn echter verwarrend.

Het klopt inderdaad dat Google Nest Mini een verbeterde versie van Google Home Mini is. Daarom noemt men dit in de volksmond de tweede generatie. Maar Google heeft voor een naamswijziging gekozen, het is daarom niet nodig om het begrip ’twee generatie’ te hanteren.

Google Home Mini en Google Nest Mini zijn dus gewoon twee verschillende producten met twee verschillende namen.Naar onze mening geen eerste en tweede generatie, maar Google Nest Mini is gewoon een nieuw en verbeterd product.

google home mini review
Google Nest Mini en Google Home Mini zien er precies hetzelfde uit.

Nieuwe Chip in Google Nest Mini

Voor de tech-fanaten is de nieuwe chips in Google Nest Mini interessant. Dit is een zelflerende chip die gebruikt maakt van kunstmatige intelligentie.

Met de nieuwe chip is het mogelijk om lokaal opdrachten te verwerken. Waar dit eerder altijd via het internet ging, is dat straks niet meer nodig. Daardoor kunnen je opdrachten veel sneller beantwoord of uitgevoerd worden.

Met de nieuwe chip is Google Nest Mini klaar voor de toekomst.

Google Nest Mini kopen?