homepod slimme speaker van apple

Apple stopt met originele HomePod

Afgelopen week kondigde Apple aan te stoppen met de originele HomePod. De productie ervan stopt, maar updates blijven er nog wel komen. De focus bij Apple gaat nu liggen op HomePod Mini.

Originele Apple HomePod stopt

De productie van de originele Apple HomePod gaat stoppen. Dat heeft Apple aangekondigd. De productie van de kleine HomePod Mini gaat wel door.

In 2018 heeft Apple de HomePod in Amerika op de markt gebracht. Officieel kwam het product nooit uit in Nederland, maar het was wel verkrijgbaar via verschillende webshops. De aangeboden speakers werden vaak vanuit Duitsland en Frankrijk geïmporteerd. In die landen is HomePod wel officieel uitgebract.

De slimme speaker van Apple stond bekend om zijn hoge geluidskwaliteit. Echter werden er ook wel vraagtekens gezet bij de hoge verkoopprijs. Deze was in het begin ongeveer 350 euro. Nu kun je de HomePod in huis halen voor ongeveer 300 euro. Dat is nog steeds aardig aan de prijs.

Focus op Apple HomePod Mini

Apple gaat met door met de productie van Apple HomePod Mini. Dat is het kleinere broertje. Ook deze speaker wordt geroemd om zijn geluidskwaliteit, maar wel in verhouding tot het formaat van de speaker. De HomePod Mini is te koop voor 99 euro.

De HomePod Mini verscheen in 2020 op de markt. Maar ook deze speaker is nog niet officieel in Nederland uitgebracht. Voor zo’n 130 euro kun je hem wel bij verschillende webshops in Nederland verkrijgen. Een klein nadeel is wel dat Siri nog geen Nederlands spreekt op de HomePod Mini.