Geluid TV met slimme speakers Google Nest verbinden (zoals Home Cinema)

Hoe kun je Google Nest aan het geluid van je televisie koppelen? En hoe gebruik je de slimme speakers van Google als Home Cinema set? Zo koppel je het geluid van TV met je slimme speakers.

Koppel Google Nest Audio of andere slimme speakers van Google aan TV geluid

Het principe is heel eenvoudig, maar verbazingwekkend genoeg niet echt bekend. Ik zelf was al tijden opzoek naar deze oplossing, maar kon hem nergens online vinden.

In het kort: TV geluid koppelen aan slimme speakers

Je koppelt het geluid van je TV via bluetooth aan één van je slimme speakers, bijvoorbeeld Google Nest Audio. Vervolgens selecteer je via je Google Home app op je telefoon ook de andere slimme speakers om hetzelfde geluid af te spelen. Zo creëer je een Home Cinema set voor je TV met de slimme speakers van Google.

Wat heb je nodig:

 • Televisie met bluetooth
 • Eén of meer slimme speakers die je via de Google Home app kunt bedienen

Zo verbindt je het TV geluid aan slimme speakers met Google Home

Volg de onderstaande stappen om je Google Home speakers als Home Cinema set voor je televisie geluid te gebruiken.

 1. Zet je TV en het geluid aan, speel bijvoorbeeld een Netflix-film
 2. Zeg tegen je slimme speaker van Google: “bluetooth pairing”
 3. De slimme speaker lampjes knipperen nu en staan open voor een bluetooth verbinding
 4. Ga op je TV naar de bluetooth instellingen
 5. Zoek naar bluetooth apparaten om verbinding mee te maken
 6. Selecteer je slimme speaker
 7. Het geluid van je TV wordt nu op één slimme speaker afgespeeld
 8. Open nu de Google Home app op je telefoon
 9. Selecteer ‘Media’
 10. Kies nu de overige slimme speakers, maar niet de TV
 11. Gelukt! Je TV geluid wordt nu over de geselecteerde speaker afgespeeld

Vertraging in het geluid?

In sommige gevallen lijkt er sprake te zijn van vertraging. In dat geval kun je het volgende proberen.

 • Check of er op alle input kanalen evenveel vertraging is. Soms gaat Netflix beter dan live-tv.
 • Soms helpt het om de verbinding met de bluetooth speaker opnieuw in te stellen.
 • Probeer te verbinden met slechts één speaker, kijk of er dan nog zoveel vertraging is. Een heel klein beetje vertraging is normaal, maar één seconde vertraging is niet normaal. Als er vrijwel geen vertraging bij verbinding met één speaker, dan check je of de vertraging weer terugkomt bij het toevoegen van meer speakers. Is dat zo? Maak dan een pair, zo kun je tot twee speakers gebruiken, op de website van Google lees je meer over pairen.

Werkt het nog niet feilloos?

Lees dan nog even of het onderstaande voor jou al wel werkt. Zo niet, dan moet jij ook nog even op de Google update wachten. Er is een update aangekondigd waarin het makkelijker wordt om je speakers als Home Cinema te gebruiken.

TV geluid met slimme speakers van Google verbinden

Wil jij je slimme speakers in Google Home ook als Home Cinema set gebruiken? Zo verbind je het TV geluid met je slimme speakers van Google Home (optie voor in de nabije toekomst).

Geluid TV met slimme speaker verbinden

Helaas zijn er op dit moment nog geen eenvoudige opties om je slimme speakers als home cinema set te gebruiken. Als je je televisie in de Google Home app via Media Groepen probeert de koppelen aan je slimme speakers, dan loopt het geheel bij de meeste gebruikers vast (zoals hierboven afgebeeld).

Update om geluid TV aan Google speakers te koppelen

Google heeft op 13 november 2020 wel een update aangekondigd. Die update moet dus nog komen. Daarmee wordt het zeer waarschijnlijk mogelijk om de slimme speakers in je Google Home app met je TV te verbinden. Dan verbindt je Google Nest Audio makkelijk met de TV.

Vermoedelijk zal je een stereo groep of een media groep kunnen maken. In die groep kun je vervolgens je TV en slimme speakers toevoegen. Daarvoor zal je wel een TV met Chromecast nodig hebben.

Overige opties voor Home Cinema set met Google slimme speakers

Toch zijn er op dit moment wel enkele alternatieve opties om Google speakers aan je TV te koppelen.

Aux-uitgang met Google Home Max

Zo kun je met Google Home Max gebruik maken van de fysieke geluidsingang (aux-aansluiting). Gebruik een aux-kabel en verbindt deze vanaf de uitgang van je TV naar Google Home Max.

Wil je er nog één koppelen? Gebruik dan een aux-splitter. Zo kun je van één kabel, twee kabeltjes maken. Die stop je dan beide in je Google Home Max speakers.

Sonos Beam heeft HDMI aansluiting voor TV Geluid

De Sonos Beam soundbar bevat een HDMI-aansluiting én alle functies van een slimme speaker. Met de HDMI-aansluiting verbind je jouw televisie makkelijk met de speaker.

Zo geniet je eenvoudig van het TV geluid op al jouw Sonos apparaten. Je kunt namelijk al je slimme speakers van Sonos via de app met de Sonos Beam verbinden. Zo creëer je nog makkelijker een Home Cinema beleving.

En ook leuk; de Sonos Beam heeft alle functies die een standaard slimme speaker ook heeft. Het apparaat beschikt namelijk over Google Assistant. Zo vraag je alles aan de Sonos Beam via spraakbediening, maar kun je ook gewoon via je telefoon muziek afspelen op de Sonos Beam.

Onderstaande video laat zien hoe makkelijk je deze slimme speaker het geluid van je TV laat afspelen.

Zelf Aux-aansluiting in Google Nest Mini toevoegen

Heb je nog een oude Google Home Mini of Google Nest Mini liggen? Dan kun je die ook zelf ombouwen. Maak er gewoon een aux-aansluiting in. In dit filmpje zie je hoe dat moet.

Vervolgens gebruik je een Aux-kabel om je televisie met de slimme speaker te verbinden. Even iets meer werk dus, maar dan heb je ook wat.