Geluid TV met slimme speakers Google Nest verbinden (zoals Home Cinema)

Hoe kun je Google Nest aan het geluid van je televisie koppelen? En hoe gebruik je de slimme speakers van Google als Home Cinema set? Zo koppel je het geluid van TV met je slimme speakers.

TV geluid met slimme speakers van Google verbinden

Wil jij je slimme speakers in Google Home ook als Home Cinema set gebruiken? Zo verbind je het TV geluid met je slimme speakers van Google Home (optie voor in de nabije toekomst).

Geluid TV met slimme speaker verbinden

Helaas zijn er op dit moment weinig opties om je slimme speakers als home cinema set te gebruiken. Als je je televisie in de Google Home app via Media Groepen probeert de koppelen aan je slimme speakers, dan loopt het geheel helaas vast (zoals hierboven afgebeeld).

Update om geluid TV aan Google speakers te koppelen

Google heeft op 13 november 2020 wel een update aangekondigd. Die update moet dus nog komen. Daarmee wordt het zeer waarschijnlijk mogelijk om de slimme speakers in je Google Home app met je TV te verbinden. Dan verbindt je Google Nest Audio makkelijk met de TV.

Vermoedelijk zal je een stereo groep of een media groep kunnen maken. In die groep kun je vervolgens je TV en slimme speakers toevoegen. Daarvoor zal je wel een TV met Chromecast nodig hebben.

Huidige opties voor Home Cinema set met Google slimme speakers

Toch zijn er op dit moment wel enkele opties om Google speakers aan je TV te koppelen.

Aux-uitgang met Google Home Max

Zo kun je met Google Home Max gebruik maken van de fysieke geluidsingang (aux-aansluiting). Gebruik een aux-kabel en verbindt deze vanaf de uitgang van je TV naar Google Home Max.

Wil je er nog één koppelen? Gebruik dan een aux-splitter. Zo kun je van één kabel, twee kabeltjes maken. Die stop je dan beide in je Google Home Max speakers.

Zelf Aux-aansluiting in Google Nest Mini toevoegen

Heb je nog een oude Google Home Mini of Google Nest Mini liggen? Dan kun je die ook zelf ombouwen. Maak er gewoon een aux-aansluiting in. In dit filmpje zie je hoe dat moet.

Vervolgens gebruik je een Aux-kabel om je televisie met de slimme speaker te verbinden. Even iets meer werk dus, maar dan heb je ook wat.