google nest audio

Google Nest Audio: de nieuwe slimme speaker van Google

Google Nest Audio is de nieuwste slimme speaker van Google. Wat weten we nu over de smart speaker? Alles over Google Nest Audio.

Dit artikel is geschreven toen Google Nest Audio nog niet uit was. Inmiddels is het product op de markt en hebben we deze getest. Je lees de Google Nest Audio review hier.

Wat weten we al over Google Nest Audio?

Ondanks dat de slimme speaker nog niet is uitgebracht weten we al heel wat over Google Nest Audio. In het kort weten we het volgende.

Dit weten we over Google Nest Audio:

  • Naamgeving: Google Nest Audio
  • Opvolger van Google Home
  • Slimme assistent: Google Assistant
  • Beschikbare kleuren: Charkoal (donker grijs) en Chalk (lichtgrijs)
  • Aangekondigd op 30 september 2020
  • Release datum: 15 oktober 2020
  • Formaat: ongeveer 22x15x10 cm
  • Adviesprijs: €99

nieuwe smart speaker google
De eerste officiële foto

Concurrent van Sonos

De nieuwste smart speaker van Google wordt waarschijnlijk een concurrent van Sonos One. Over het algemeen wordt de huidige Google Home lager beoordeeld dan de Sonos One. Daar wil Google hoogstwaarschijnlijk verandering in brengen.

Ten opzichte van de voorganger Google Home wordt de Google Nest Audio 75% luider. Ook wordt de bass 50% sterker. Althans dit is wat Google zelf meldt.

Je mag dus wel wat hogere geluidskwaliteit van Google Audio verwachten ten opzichte van Google Home. Zo kan het product wellicht de concurrentie aangaan met Sonos One.

Natuurlijk bevat de nieuwe slimme speaker van Google ook de slimme assistent: Google Assistant. Hiermee is het een waardig opvolger van Google Home, maar dan met een grotere focus op de geluidskwaliteit.

De twee kleuren waarin Google Nest Audio verkrijgbaar is.

Foto’s van Google Nest Audio

Het uiterlijk van Google Nest Audio sluit aan bij de stijl van Google Nest Mini en Google Nest Hub. Zo bevat Google Nest Audio ook een buitenzijde van textiel.

Net als de twee genoemde modellen is de nieuwste slimme speaker ook beschikbaar in twee kleuren: lichtgrijs en donkergrijs. Respectievelijk Chalk en Charkoal.

google nest audio
De achterzijde van Google Nest Audio; de Charkoal uitvoering

Op de achterzijde van de speaker vind je een fysieke knop om de microfoon aan en uit te zetten. Dit herkennen we van de Google Nest Mini en Google Nest Hub. Op veel fronten valt dus te zien dat Google dezelfde ontwerpstijl aanhoudt.

De Chalk versie, ook wel lichtgrijs genoemd.