google nest audio

Google Nest Home aangekondigd (opvolger van Google Home)

Eerder lekten er al foto’s van de nieuwe smart speaker van Google. Nu heeft Google zelf één foto van de nieuwe slimme speaker vrijgegeven. De slimme luidspreker luistert vermoedelijk naar de naam Google Nest Home.

Foto’s gelekt van nieuwe smart speaker Google

Eerder postten we al een item over de nieuwe speaker van Google. En afgelopen week lekten er al foto’s van de nieuwe Google smart speaker. Deze waren onder andere bij Android Police te zien (zie Twitter post hieronder).


Naamgeving nieuwe Google Home

In het Twitter bericht zie je al het ontwerp van de nieuwe luidspreker met codenaam GXCA6. Deze naam wordt gehanteerd in het patent en zal hoogst waarschijnlijk niet de publieke naam zijn.

De voorganger van deze smart speaker was Google Home. Aangezien alle smart speakers van Google zijn overgezet naar de Nest divisie, zal deze speaker ook naar de naam nest gaan luisteren.

Zo heet de nieuwe versie van Google Home Mini; Google Nest Mini. Hoogstwaarschijnlijk wordt het nu ook Google Nest Home.

Officiële foto van nieuwe Google Home

Na deze gelekte foto’s bracht Google enkele dagen later één officiële foto uit. Hierin is de nieuwe Google Nest Home op een kastje in een woning te zien.

google nest home
Officiële foto van Google waarin Google Nest Home zichtbaar is.

Er zijn zichtbare overeenkomsten met een ontwerp van de Google Nest Mini en Google Nest Hub. Met name de textielachtige buitenzijde wordt weer doorgezet.

Ook heeft Google recent een video geplaatst met daarin de nieuwe speaker. Je ziet hem in meerdere shots heel kort voorbij komen. Zie onderstaande video.


Formaat Google Nest Mini

Het formaat is ook zichtbaar in de gelekte foto’s, althans de lengte en de breedte. De dikte is niet precies zichtbaar.

Het formaat van de nieuwe Google Home is: 22×15 cm. De dikte zal naar schatting ongeveer 10 cm zijn.

Voorlopig moet je het echter nog even doen met de huidige smart speakers. Bekijk onze samengestelde beste smart speakers daarom eens.